Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου παρουσία 39 τακτικών μελών, τα οποία και υπερψήφισαν ομόφωνα τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για την αλλαγή των άρθρων 16, 24, και 32 του καταστατικού λειτουργείας του Ελληνικού Κέντρου. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βαδής, ο Γραμματέας κ. Αντώνης Διαμαντίδης και ο Ταμίας κ. Άγγελος Αθανασούλης

Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βαδής κατά την έναρξη των εργασιών προσκάλεσε όλους τους παριστάμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για να μνημονεύσουν όπως είπε τα μέλη του Σωματείου που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια κατά τον τελευταίο χρόνο. Και με συγκίνηση ανάφερε τα ονόματά των αειμνήστων μελών του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου: Νικόλαος Πολίτης, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, Δεληγιάννη Ιουλία, Δήμος Ιωάννης, Δήμου Χριστίνα Νάντια, Κολακίδης Γεώργιος, Λουίς Ελένη, Οριέτα Ειρήνη, Καλιάφα Άννα, Κεραμίδας Γιάννης, Μαυρουδή Μαρία, Μενικίδης Ανδρέας, Μουνίρ Σάμη Γκέργκες, Σωλομωνίδης Μιχάλης, Πολυγερινός Χρίστος, Άκης Αυγουστιάδης, Κοσμάς Νικόλαος, Βαφειάδη Ελένη, Γεροντάκη Γιανούλα, Ζαρίφα Γκάμπυ, Ομάρα Σάλυ, Μητ. Πέτρος Γιακουμέλους, Μητ. Χρυσόστομος Γκαραγκούνης, Μητ. Νήφων Τσαβαρής, Χαραλαμπόπουλος Παύλος.

Την Έκτακτη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτης Στέφανος , η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κα Μαρία Ζήση, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Βίλλυ Πολίτη- Ζουέ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο κοινοτικός επίτροπος της ΕΚΚ κ. Λεωνίδας Φοντριέ, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Στέφανος Αργυρίου, η κα Βάσω Γαζή Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου και η κα Άννα Αυγερινού Ταμίας της «Μαρίας της Αιγυπτίας»

Μετά το πέρας των εργασιών τον λόγο πήρε ο Πανοσιολογιότατος εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτης Στέφανος ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την αγάπη  του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β και του Μητροπολήτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ.κ. Νικοδήμου για το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου και απευθυνόμενος στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους ευχήθηκε με την αναθεώρηση του καταστατικού να συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την διακονία τους σε όλους του Αιγυπτιώτες.

Το λόγο στην συνέχεια πήρε η κα Βιλλυ Πολίτη- Ζουέ εκπροσωπώντας την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η  οποία μετέφερε προς τα μέλη του Σωματείου τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΚΚ κου Χρίστου Καβαλή και τόνισε ότι με την σημερινή αλλαγή του καταστατικού ανοίγει μια νέα σελίδα για το Ελληνικό Κέντρο και διαβεβαίωσε τα μέλη, ότι η ΕΚΚ θα στέκεται πάντα αρωγός και σύμμαχος  στις δράσεις και τις επιδιώξεις του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, όπως και όλων των Ελληνικών Σωματείων.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Αλέξανδρος Καζαμίας εκπροσωπώντας την Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά των μελών του Διοικητικού Σύμβουλίου, οι οποίοι όπως τόνισε προσφέρουν αφιλοκερδώς την βοήθεια τους στο Ελληνικό Κέντρο. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύχρονη προσφορά του εκλιπόντος Νικόλαου Πολίτη, Επίτιμου Πρόεδρου του Κέντρου, όπως και στην συνεχή αρωγή της ΕΚΚ στο πρόσωπο του Προέδρου κ. Χρίστου Καβαλή. Ο κ. Καζαμίας μετέφερε τέλος στα μέλη του σωματείου τους χαιρετισμούς της κας Μαρίας Φορμόζη Προέδρου της Κεντρικής Διαχειριστικής Επιτροπής της Κυπριακής Αδ. Καΐρου.

Στην συνέχεια ακολούθησε πλούσιο κέρασμα  σε όλους του παριστάμενους  

Αρέσει σε %d bloggers: