Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, προσκεκλημένος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων παρευρέθηκε σήμερα το πρωί στη συνέλευση και στις εκλογές του Συνδέσμου στην Αθήνα.

Απευθυνόμενος από του βήματος στο προεδρείο αλλά και στα μέλη του Συνδέσμου τους μετέφερε την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή που αισθάνεται για την παρουσία του στην συνέλευση και στις εκλογές του Συνδέσμου που όπως ανέφερε είναι για πρώτη φορά.

Μετέφερε τον χαιρετισμό των συνεργατών του αλλά και των Ελλήνων του Καΐρου και της Αιγύπτου κατ’ επέκταση γιατί όπως τόνισε οι διαχωρισμοί δεν έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης πλέον για κανέναν.

Διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι αυτά τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος θεωρείτε για τους Έλληνες του Καΐρου πλέον η συνέχεια μας ή όπως τόνισε το «μακρύ χέρι μας» στην Ελλάδα.

Εξήρε την αγαστή συνεργασία που έχει η Ε.Κ.Κ με τον Σύνδεσμο και όπως ανέφερε δεν υπάρχει κανένα από τα προβλήματά μας που ο Σύνδεσμος δεν παίζει τον ρόλο του, άλλοτε δημόσια άλλοτε συμβουλευτικά και άλλοτε χωρίς να φαίνεται.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο στοίχημα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για την συνεχή, αδιάλειπτη και αγαστή συνεργασία των δύο Κοινοτήτων, του Καΐρου και της Αλεξανδρείας σε όλα τα επίπεδα με σκοπό την βιωσιμότητα,  άλλα πάνω από όλα την  ανάπτυξη και την προοπτική των υπεραιωνόβιων  Ελληνικών κοινοτήτων μας.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του Προέδρου της Ε.Κ.Κ.

Αρέσει σε %d bloggers: