Γράφει η Εκπαιδευτικός της Αχιλλοπουλείου Σχολής Αργυρώ Ταυρίδου

Η γοργόνα, η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κουράστηκε να αναζητεί τον αδερφό της στις θάλασσες και αποφάσισε να τον ψάξει στην Αλεξάνδρεια, στη γη της Αιγύπτου.
Μ’ έναν μαγικό τρόπο απέκτησε πόδια και με τη βοήθεια του μικρού Καρίμ περιηγήθηκε στους δρόμους της Αλεξάνδρειας και στα ελληνικά σχολεία.
Εκεί διαπίστωσε ότι ο Μεγάλος αδερφός της ζει στους δρόμους, στις πλατείες και στις καρδιές των ανθρώπων.
Φεύγοντας από την Αίγυπτο χαρούμενη έπαψε πια να ρωτάει τους ναυτικούς για τον αδερφό της.

Είναι αιώνιος μέσα στην Ιστορία.
Αυτό είναι το περιεχόμενο του βιβλίου της Ελισάβετ Τάρη με τίτλο ” Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο” που παρουσιάστηκε στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καΐρου την 1η Νοεμβρίου και στα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας (2 και 4 Νοεμβρίου).
Η παρουσίαση του βιβλίου πλαισιώθηκε από δράσεις φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής στα οποία συμμετείχαν ενεργά όλοι οι μαθητές.
Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από την εικαστικό Δέσποινα Περηφανοπούλου, ενώ το βιβλίο μεταφράστηκε στα αραβικά το 2020 από τον Mohamed Abbas και εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Fady Greiss.
Η συγγραφέας ενθουσιάστηκε από την ανταπόκριση των παιδιών και των εκπαιδευτικών και ευχαρίστησε τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Σωτηρία Μπέτα για την υποστήριξη και ιδιαίτερα τις Ελληνικές Κοινότητες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας για τη φιλοξενία.

Δείτε παρακάτω εικόνες από την εκδήλωση (φωτ. Αργ. Ταυρίδου)

Αρέσει σε %d bloggers: