Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων
12/11/2021
Ο Φιλομόναχος Άγιος Νεκτάριος
14/11/2021
Show all

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Μηνά στον Ιερό Ναό Του στην Ισμαηλία. (Εικόνες+Βίντεο)

Σύσσωμη η Ελληνική παροικία της Ισμαηλίας αλλά και πλήθος πιστών από τις γύρω πόλεις , του Πορτ Σάϊτ, της Ταμιέτης και της Μανσούρας τίμησαν  την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου στην Ισμαηλία.

Ο πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένος Ιερός Ναός του Αγίο Μηνά που μετράει εκατό χρόνια από την θεμελίωση του το 1921 είναι το αδιαμφησβήτο σημείο αναφοράς του χριστιανικού πληθυσμού της  Ισμαηλίας αλλά και όλου του Χριστιανικού κόσμου αφού  αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους προσκυνητές της χάρης του.

Ολόλαμπρος και ανθοστολισμένος απ’ άκρη σε άκρη ο Ιερός Ναός υποδέχτηκε τους πιστούς Χριστιανούς  οι οποίοι μετείχαν στην Πανηγυρική μυσταγωγική Θεία Λειτουργεία προεξάρχοντος του  Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ναυκρατίδος Νάρκισσου.

Την Πανηγυρική τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ισμαηλίας κ. Ιωάννης Μεσρέκι , η κα. Αρλέτ Μόνσεφ, Πρόεδρος του H.O.C, και o κ. Κλόντ Νακάς Πρόεδρος των Αραβόφωνων Ορθοδόξων 

Ταπεινοί προσκυνητές της μνήμης του Αγίου Μηνά, ήρθαν από το Κάιρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας κ. Μιχάλης Κουκίδης και  κα Αννα Γεωργαλλίδη, ο κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας και η κα Μαρία Χέλμη γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου.  

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νάρκισσος  μετέφερε αρχικά στους πιστούς τις ευχές και την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου  και μίλησε με ευλαβικά και συγκινητικά λόγια για την ζωή και το έργο του καταγόμενου από την Αίγυπτο Αγίου Μάρτυρος των πρώτων Χριστιανικών αιώνων, τα οποία αποτελούν όπως είπε το θεμέλιο λίθο της πίστης μας και τον οδηγό της ψυχής μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Εξήρε επίσης με ιδιαιτέρως θερμά λόγια το έργο της πλήρους ανοικοδόμησης  του Ιερού Ναού και την μεγάλη συμβολή σε αυτό, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Ισμαηλίας κ. Μεσρέκι.  «Για όλους εμάς που γνωρίζουμε την κατάσταση του Ναού πριν την ανοικοδόμηση τόνισε ο Σεβασμιώτατος αποτελεί μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη η σημερινή του εικόνα»

Δείτε παρακάτω τον λόγο του Σεβασμιώτατου Μητροπολήτου Νάρκισσου

Μεγάλη η ευλογία επίσης  για όλους που προσήλθαν στην Χάρη του, η προσκύνηση τμήματος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά  

Η Πανηγυρική εορταστική ημέρα στην μνήμη του Αγίου Μηνά έκλεισε με πλούσιο κέρασμα στον Ναυτικό Όμιλο Ισμαηλίας.   

Δείτε εικόνες από την Πανηγυρική εορταστική ημέρα

Αρέσει σε %d bloggers: