Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Εκκλησάκι των Σχολείων μας στην Ηλιούπολη
19/11/2021
Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Έλληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως
19/11/2021
Show all

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία» παρουσία των τακτικών μελών, τα οποία και υπερψήφισαν ομόφωνα τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για την αλλαγή των άρθρων 15, 17  και 18 του καταστατικού λειτουργίας του Σωματείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούσαν η Πρόεδρος κα. Ευαγγελία Θηραίου, η Αντιπρόεδρος κα Χαριστούλα Συναδινού  η Γραμματέας κα Άννα Γεωργαλλίδου η Ταμίας κα Άννα Αυγερινού και τα μέλη του Συμβουλίου κ.κ Αντινίτσα Καζαμία, Άννα Λοΐζου, Αικατερίνη Κουρεμέτη , Ευγενεία Κουρεμέτη και Μαίρη Μπισάρα.

Η Πρόεδρος κα Θηραίου κατά την έναρξη των εργασιών προσκάλεσε όλους τους παριστάμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για να μνημονεύσουν όπως είπε τα μέλη της παροικίας που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια κατά τα τελευταία χρόνια.

Έκανε επίσης μια εκτενή και εμπεριστατωμένη ιστορική αναδρομή της «Μαρίας της Αιγυπτίας» φωτίζοντας με τον λόγο της σημαντικές στιγμές του Σωματείου και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο και κοπιώδες έργο που επιτελείται με την ακάματη συμβολή των μελών του Σωματείου προς του ανθρώπους σε ανάγκη. Ευχαρίστησε επίσης τους Ευεργέτες και Δωρητές της «Μαρίας της Αιγυπτίας» για την σημαντική αρωγή τους στις δράσεις τους Σωματείου.

Την Έκτακτη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους οΣεβασμιότατος  Μητροπολίτης Μεμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος κ. Νικόδημος, ο Αντιπρόεδρος  της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου και Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η κα. Βίλλυ Πολίτη-Ζουέ, Επόπτρια Γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης, ο κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας , ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νίκος Κάτσικας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρουκ. Λάμπρος Μπενοβίας και η  Γραμματέας της Αδελφότηταςκα Θεανώ Μπενοβία , η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καίρουκα Βάσω Γαζή, ο Εκπρόσωπος του Σ.Α.Ε κ. Βασίλης Ζουές , η Οικονομική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών

Οι αλλαγές που προτάθηκαν  από το Διοικητικό Συμβούλιο και υπερψηφίστηκαν από τα μέλη  αφορούσαν την αλλαγή του τέλους εγγραφής νέου μέλους στο Σωματείο από 10 Λίρες σε 20 Λίρες, την αλλαγή της ετήσιας συνδρομής από 10 Λίρες σε 30 Λίρες όπως και την προσθήκη της δυνατότητας σε περίπτωση διαγραφής ή αποχώρησης μέλους από το Σώματείο να ενημερώνεται επίσημα πέραν της συστημένης αλληλογραφίας ή με μήνυμα στο WhatsApp ή με e mail , καθιστώντας πλέον όπως προτάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους τρείς τρόπους επικοινωνίας ισότιμα έγκυρους.

Μετά το πέρας των εργασιών τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Μεμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος κ. Νικόδημος  ο οποίος μετέφερε στους παριστάμενους, τις ευχές και την αγάπη του Μακαριώτατου Πατριάρχη όπως και όλου του κλήρου. Στην συνέχεια  εξήρε το πολυσχιδές έργο του Σωματείου που σε δύσκολους καιρούς συνεχίζει να προσφέρει στον πάσχοντα άνθρωπο  και είπε ότι η Παροικία είναι τυχερή που έχει ανθρώπους που νοιάζονται για τον πλησίον και τον συνάνθρωπο προτρέποντας τις κυρίες να συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό το αγαθό τους έργο.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν ο οποίος συνεχάρη όλες τις κυρίες του Φιλανθρωπικού Σωματείου γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε τελούν ένα μεγάλο και δύσκολο έργο αναφέροντας ότι ενώ δεν έχουν οικονομικούς πόρους ως Φιλανθρωπικό Σωματείο δραστηριοποιούνται με ζήλο και προσωπικό κόστος ζωής για να συγκεντρώσουν οικονομικούς πόρους με σκοπό να προστρέξουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο πάροικο.

Τέλος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Αλέξανδρος Καζαμίας ο οποίος χαρακτήρισε τις κυρίες πραγματικά «άξιες» για το έργο που επιτελούν στην στήριξη των συνανθρώπων μας σε ανάγκη και ανέφερε απευθυνόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι «όλοι μας είμαστε στο πλευρό σας».

Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα προς όλους τους παριστάμενους   

Αρέσει σε %d bloggers: