Ήταν ένας καλός άνθρωπος. Αυτή ήταν η κουβέντα που αντάλλασσαν  όλοι όσοι ήρθαν να τον αποχαιρετήσουν. Ήταν γελαστός και προσηνής έλεγαν άλλοι. Και λίγο παραπέρα άκουγες ανθρώπους μέσα στην λύπη τους να λένε ότι με το αφοπλιστικό του χιούμορ και με την καλοκάγαθη του ψυχή έμπαινε στις καρδίες όλων χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αυτός ήταν ο Δημήτρης Καλατζής. Και αυτό ήταν το αποτύπωμα του σε αυτή την ζωή, η κληρονομία ΄και το βάλσαμο στους δικούς τους ανθρώπους.

Σε συτό το βαρύ κλίμα οδύνης είπαν στις 12 Δεκεμβρίου το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Καλατζή οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του, στην εκκλησία της Παναγίας  στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο  Παλαιό Κάιρο.

Τραγικές φιγούρες την ημέρα της κηδείας η αγαπημένη του γυναίκα Ρούλα και οι κόρες του Χριστίνα, Όλγα και Φωτεινή που βίωναν τον απερίγραπτο πόνο της απώλειας του δικού τους ανθρώπου και έστεκαν βουβές μπροστά στο άψυχο του σώμα, με ένα μεγάλο «γιατί» στο βλέμμα τους.

Την εξόδιο ακολουθία ετέλεσε ο  καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, με τα των Αρχιμανδριτών πατέρων Παύλου και Παΐσιου ενώ έψαλαν οι κ.κ Γιάννης Κούντριας και Νίκος Κάτσικας

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου , ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Αλέξανδρος Καζαμίας οι κοινοτικοί επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος και Στέλιος Χαλκιάς, ο Αρχηγός των Προσκόπων του Καΐρου κ. Γιάννης Μελαχροινούδης, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί της Αμπετείου Σχολής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως οι οικείοι του Δημήτρη Καλατζή δέχτηκαν  τα συλλυπητήρια των ανθρώπων που των γνώρισαν, τον εκτίμησαν και τον αγάπησαν.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και το ΝΕΟ ΦΩΣ εύχονται κουράγιο και δύναμη στην σύζυγο και στις κόρες του αξιαγάπητου Δημήτρη Καλατζή.

Αιωνία του η μνήμη

Αρέσει σε %d bloggers: