Κείμενο και εικόνες Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος

Το Τμήμα Μητρικής Γλώσσας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου που λειτουργεί τις Παρασκευές για τα παιδιά ελληνικής καταγωγής που φοιτούν σε ξενόγλωσσα σχολεία παρουσίασε χθες τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του που προετοίμασε με τους λιλιπούτειους μαθητές της η εκπαιδευτικός κα Λίνα Θεοχαράκη.

Τα παιδιά απηγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη που τους μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα και χειροκροτηθηκαν απο τους ενήλικους θεατες, γονείς και προσωπικό του Ε.Π.Κ.Κ.

Η κα Θεοχαράκη, υπεύθυνη εκπαιδευτικός του τμήματος, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου για να μάθουν τα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό κι ευχήθηκε σε όλους στο γιορτινό πνεύμα των ημερών.

Την εορταστική ατμόσφαιρα της μικρής εκδήλωσης επιμελήθηκε η Διευθύντρια οικονομικών του Ε.Π.Κ.Κ., κα Κωνσταντίνα Γεδεών, με επιλογη δώρων για τα παιδιά αλλά και σε συνεργασία με τους γονείς για τα κεράσματα που προσφέρθηκαν. Τον εορταστικό στολισμό προσέφερε η κα Μανέλ Γεωργαλίδη την οποία κι ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ. κ. Χρίστος Παπαδόπουλος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους τους γονείς που επιμένουν σε δύσκολες συνθήκες να διατηρηθεί η επαφή των παιδιών τους με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Ευχαρίστησε ιδαιτέρως δε, την κ. Θεοχαράκη για την άψογη συνεργασία της με το Ε.Π.Κ.Κ. και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον περιορισμένο χρόνο που διαθέτει, γεγονός που επεσήμαναν και οι γονείς των παιδιών.

Μετά το τέλος της γιορτής προσφέρθηκαν τα κεράσματα κι οιμαθητές έπαιξαν εικονικό χιονοπόλεμο με τα σπρέι που τους έφερε μεταξυ άλλων ο Αγιος Βασίλης, ο μικρός Αλεξανδρος Γεωργαλίδης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στον ρόλο που του ανατέθηκε. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο.

Αρέσει σε %d bloggers: