Πλήθος πάροικων συγκεντρώθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο 29 Ιανουαρίου για να αποχαιρετήσουν έναν ξεχωριστό Αιγυπτιώτη, έναν ιδιαίτερο άνθρωπο.

Γεμάτη η εκκλησία από βουβά βλέμματα ανθρώπων που στέκονταν κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστούν τον πόνο τους και να αλαφρύνουν την ψυχή τους έστω και για λίγο από το βαρύ φορτίο.

Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ προεξήρχε της εξοδίου ακολουθίας πλαισιούμενος από τον Σεβασι΄ώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επιτρόπο Καΐρου κ. Νικόδημο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Δαμασκηνό  και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Παΐσιο

Δείτε τον παρηγορητικό λόγο του Μακαριώτατου Πατριάρχη προς τηΝ οικογένεια του εκλιπόντος

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι κοινοτικοί επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος και Λεωνίδας Φοντριέ, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Ταμίας του Ε.Ν.Ο.Κ κ. Χρήστος Αντωνίου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως οι οικείοι του Αντώνη Ρεκτσίνη δέχτηκαν  τα συλλυπητήρια των ανθρώπων που των γνώρισαν, τον εκτίμησαν και τον αγάπησαν.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και το ΝΕΟ ΦΩΣ εύχονται κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του αειμνήστου Αντώνη Ρεκτσίνη.

Αρέσει σε %d bloggers: