Το Σάββατο 12  Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στο Εντευκτήριο του Σ.Α.Ε. στην Αθήνα. Ήταν μια χαρούμενη συγκέντρωση που ένωσε και πάλι τους Αιγυπτιώτες Έλληνες στον φιλόξενο χώρο του Συνδέσμου αντανακλώντας έκδηλα την ανάγκη τους για επιστροφή σιγά σιγά στην κανονικότητα και στις πατροπαράδοτες εκδηλώσεις, που δύο χρόνια τώρα είχαν σταματήσει λόγω του Κορονοϊού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Σ.Α.Ε., κ. Φίλιππος Κοσσένας, Πρόεδροι και μέλη διοικήσεως Αιγυπτιώτικων Σωματείων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κώστας Μιχαηλίδης,  καλωσόρισε όλους τους παριστάμενος τους οποίους ευχαρίστησε από καρδιάς για την παρουσία τους, που όπως είπε «…αποδεικνύει τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί στο Σύνδεσμο όλα αυτά τα χρόνια. Δεσμοί που δοκιμάστηκαν από την έναρξη της πανδημίας αλλά δεν αποδυναμώθηκαν παρά αντίθετα έγιναν πιο ισχυροί.»

«Είμαστε στο πλευρό του Συνδέσμου, όπως και εκείνοι είναι στο πλευρό μας. Θεωρώ ότι το τρίγωνο : Κοινότητα Αλεξάνδρειας – Καΐρου και ο Σύνδεσμος είναι το ίδιο και το αυτό.» Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Καβαλής στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρόεδρο του Σ.Α.Ε., εξέφρασε  για ακόμα μια φορά  την ανάγκη πού επιτάσσει η εποχή μας και δεν είναι άλλη από την αλληλοϋποστήριξη και την ενότητα  όλου όπως είπε του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, ευλόγησε στην συνέχεια την πίττα και μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Αναφέρθηκε  στην αγάπη που συνδέει τα μέλη και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους όπως είπε της επιτυχίας και μακροημέρευσης του Συνδέσμου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε ιδιατέρως χαρούμενο κλίμα με τους Αιγυπτιώτες να ανταλλάσουν χαμόγελα και ευχές για την νεά χρονιά

Δείτε την ομιλία του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή (βίντεο Κυριάκος Μπούρας)

Δείτε εικόνες από την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (φωτ. Μαρία Μιχαηλίδου)

Αρέσει σε %d bloggers: