Γράφει ο Γιάννης Μελαχροινούδης

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου οι Πρόσκοποι Καΐρου θα τιμήσουν την Ελληνική και Προσκοπική παράδοση

Του Χριστού, της Παναγίας, του Σπιτιού, του Σπιτονοικοκύρη, της Σπιτονοικοκυράς, του Φτωχού, του Αγίου Βασιλείου είναι τα πρώτα κομμάτια που θα κόψουν απο  την  «βασιλόπιτά» τους οι Πρόσκοποι και θα περιμένουν να βρεθεί ο τυχερός της χρονιάς που στο κομμάτι του θα είναι το φλουρί. Ένα Ελληνικό έθιμο που έχει μικρασιατικές ρίζες, που οι Πρόσκοποι Καΐρου θα τιμήσουν και θα γιορτάσουν μαζί με όλη την παροικία.

Ταυτόχρονα την ίδια μέρα, το Σάββατο 19.02. μαζί με την ελληνική παράδοση της «κοπής της βασιλόπιττας» οι Πρόσκοποι Καΐρου  μαζί με περισσότερα από 50.000.000 Προσκόπους σε 220 χώρες σε όλο τον κόσμο, θα γιορτάσουν την ημέρα γέννησης του ιδρυτή της Προσκοπική Κίνησης, Λόρδου Baden-Powell (22 Φεβρουαρίου)  οργανώνοντας μια δράση εμπνευσμένη από τις σκέψεις και τα αποφθέγματα του, την επονομαζόμενη και ως «Ημέρα Σκέψης», επιβεβαιώνοντας ότι «ο Πρόσκοπος είναι φίλος κι ευγενής προς όλους κι αδελφός με κάθε Πρόσκοπο» και  θα τιμήσουν τα αδέλφια τους τους Αιγυπτίους Προσκόπους .

Την ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ γιορτάζει η μοναδική κίνηση νέων που παραμένει αειθαλής και ελκυστική όχι μόνο γιατί αφουγκράζεται τις ανάγκες των νέων, αλλά γιατί έχει καταφέρει να μην αποτελεί για τα μέλη της απλά καθήκον ή αντικείμενο περιστασιακής ενασχόλησης και έχει γίνει ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, μιας ΖΩΗΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗΣ!

Όλοι στο Προσκοπείο το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου , στις 18:00 για να γιορτάσουμε με τους Προσκόπους μας.

Oι εκδηλωσεις των Προσκοπων Καΐρου είναι “παντός καιρού” …βρέξει χιονίσει …έχουν προνοήσει …!!

Αρέσει σε %d bloggers: