Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στην εκκλησία  της Παναγίας, εντός της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου μετά την Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ τελέστηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, πλαισιούμενου από πατέρες της Μονής, τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αντώνη Ρεκτσίνη.

Ο πόνος της ψυχής ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπα των συγγενών και των φίλων του Αντώνη Ρεκτσίνη  που ήρθαν για να τιμήσουν την ημέρα αύτη της μνήμης, αλλά και να ανταλλάξουν μια αγκαλιά και μια θερμή κουβέντα για αυτόν τον αγαπητό άνθρωπο που έφυγε από την ζωή και η απώλειά του γέμισε τις καρδιές όλων αυτών που των γνώρισαν με πίκρα και στενοχώρια.

Παρηγοριά και αντίβαρο της δύσκολης αυτής ημέρας η παρουσία στο μνημόσυνο του μικρού Κωνσταντίνου, αγαπημένου του εγγονού που η τρυφερή και ανόθευτη παιδική του καρδιά ήταν βάλσαμο για τις πληγές όλων και ελπίδα για το μέλλον.

Ο πατέρας Δαμασκηνός απευθυνόμενος στην οικογένεια του εκλιπόντος μετέφερε την αγάπη και την στοργική σκέψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β, όπως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων και υπάλληλοι των γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου, που ο αείμνηστος Αντώνης Ρεκτσίνης διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών Διευθυντής.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο και κέρασμα για όλους τους παριστάμενους  στο εντευκτήριο της Μονής.

Αρέσει σε %d bloggers: