Την Τρίτη 15 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής είχε στην Αθήνα επίσημη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη.  Ο σκοπός της συνάντηση των δύο αντρών ήταν η εφ’ ΄΄όλης της ύλης ενημέρωση από τον κ. Καβαλή  για όλα τα θέματα της Ομογένειας  με επίκεντρο όμως το φλέγων θέμα της διαδικασίας καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους και της πληρωμής των φόρων μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για το προοδευτικό  κλείσιμο των καταστημάτων της στην Αίγυπτο.

Ο κ. Καβαλής ενημέρωσε τον κ. Χρυσουλάκη για όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι  με την καταβολή των συντάξεων τους αν προκριθεί τελικά η λύση των μεμονωμένων εμβασμάτων σε διάφορες Αιγυπτιακές τράπεζες, αντί του τρόπου που ισχύει σήμερα με την αποστολή ενός συνολικού εμβάσματος  από τον  ΕΦΚΑ για όλους τους δικαιούχους σε μία τράπεζα και στην συνέχεια τον διαμοιρασμό του εκάστοτε ποσού στους αντίστοιχους λογαριασμούς με ονομαστική λίστα.

Η πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που μετέφερε ο κ. Καβαλής ήταν συνεχίσει το ίδιο σύστημα καταβολής των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ σε μία και μόνο διάδοχη Αιγυπτιακή  τράπεζα για να μπορεί η Ελληνική Κοινότητα να  παρακολουθεί και να επεμβαίνει αποτελεσματικά όπου χρειάζεται, συνολικά και για όλους τους συνταξιούχους διορθώνοντας τις όποιες καθυστερήσεις και προβλήματα.

Βέβαια όπως τόνισε ο κ. Καβαλής η εύρεση μια συνολικής και επωφελέστερης λύσης  για όλους τους συνταξιούχους δεν θα πρέπει να αναιρέσει την μέχρι τώρα πρακτική του ανοίγματος νέων λογαριασμών από τους συνταξιούχους στις τράπεζες επιλογής τους.

Ο  Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. ενημέρωσε τον κ. Χρυσουλάκη και για το επίσης μεγάλο πρόβλημα από το επερχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο και το οποίο έχει να κάνει με την πληρωμή των φόρων των συνταξιούχων στην Ελλάδα, συναλλαγή που γινόταν έως τώρα μέσω του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Χρυσουλάκης πάντοτε αρωγός στην επίλυση των θεμάτων της Ομογένειας κατανόησε τις ενδεχόμενες δυσκολίες για τους συνταξιούχους από το αναμενόμενο κλείσιμο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και υποσχέθηκε στον κ. Καβαλή ότι θα έρθει άμεσα σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό να βρεθεί άμεσα η βέλτιστη δυνατή λύση και για την καταβολή των συντάξεων από μία Αιγυπτιακή τράπεζα, αλλά και για την πληρωμή των φόρων με τον επωφελέστερο δυνατό τρόπο .

Αρέσει σε %d bloggers: