Την Παρασκευή 8 Απριλίου στον Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε με περισσή ιεροπρέπεια η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου από τον  Μέγα Εκκλησιάρχη του  Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο.

Η ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό κατανυκτική με τα μέλη της Ελληνικής Παροικίας να στέκουν όρθιοι με ευλάβεια και ειλικρινή συγκίνηση, μπροστά στην  εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου που αγκαλιασμένη από πολύχρωμα και ευωδιαστά άνθη  αντανακλούσε την λάμψη και την υπερβατικότητα της Αιώνιας Μάνας, αλλά και της Υπερμάχου Στρατηγού.

Ο πατέρας Στέφανος  κρατώντας ένα αναμμένο κερί στο χέρι και με ανοιχτή καρδιά στραμμένη προς την Θεοτόκο, απέδωσε τον οφειλόμενο φόρο τιμής μέσα από τους στοίχους του ανυπέρβλητου και εξόχως ποιητικού αριστουργήματος της Βυζαντινής Υμνολογίας. Ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας και ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας έψαλαν με την μελίρρυτη φωνή τους ύμνους με την συνοδεία όλου του εκκλησιάσματος.

«Σήμερα τιμούμε την Κυρία Θεοτόκο, την μητέρα όλου του ανθρωπίνου γένους, διότι πραγματικά προσερχόμενοι στον Ναό νιώθουμε την μητρική της στοργή. Και συγκινούμαι γιατί ο καθένας μας έχει να θυμηθεί μια ευεργεσία στην ζωή του από το πρόσωπο της Παναγίας μας.» Με αυτές τις τρυφερές λέξεις  ο πατέρας Στέφανος ξεκίνησε τον ποιμαντικό του λόγου προσκαλώντας μας να νιώσουμε την δύναμη αλλά και την μεγαλοπρέπεια  του τελευταίου ύμνου που ψάλαμε σήμερα προς τιμήν της Παναγίας «Ὦ πανύμνητε Μῆτερ, ἡ τεκοῦσα τὸν πάντων Ἁγίων ἁγιώτατον Λόγον. Είσαι η μεγάλη μάνα, Παναγία μας. Εσύ που έφερες στον Φώς τον Κύριο μας, εσύ που έφερες τον λυτρωτή για να λυτρώσει το Ανθρώπινο γένος.»

Και αυτόν τον ύμνο οφείλουμε όπως  μας συμβούλευσε στοργικά  να τον λέμε καθημερινά γιατί θα μας γλυτώσει από κάθε συμφορά του ορατού εχθρού στο πρόσωπο όλων αυτών μας επιβουλεύονται μας εχθρεύονται και  θέλουν το κακό μας. Αλλά θα μας προστατεύσει τόνισε και απέναντι στον αόρατο εχθρό που δεν είναι άλλος από τον Διάβολο, ο οποίος καραδοκεί σε κάθε στιγμή της ζωής μας για να μας αποτρέψει από την εν Χριστώ ζωή η οποία θα μας οδηγήσει προς την θέωση. Και κλείνοντας τον λόγο του παρακάλεσε την Υπέρμαχο Στρατηγό να απλώσει την Αγία της σκέπη της απέναντι σε κάθε δυσκολία της ζωής προς όλον τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση. 

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και την Χιακή Αδελφότητα Καΐρου ο Πρόεδρος κ. Λάμπρος Μπενοβίας.

Στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στον φιλόξενο χώρο του Προσκοπείου με όλους τους παριστάμενους να απολαμβάνουν την ευχάριστη συναναστροφή, με πρόσωπα οικεία και αγαπημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: