Το πρωί τής Μεγάλής Τετάρτης, τελέστηκε  το μυστήριο τού Αγίου Ευχελαίου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος  εντός του Ελληνικού Νοσοκομείου του Καΐρου.

Ο Σεβάσμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Νικόδημος προεξήρχε του Ιερού Μυστηρίου μετά του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ ενώ τους Ύμνους έψαλαν ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παΐσιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον λόγο του επεσήμανε στους παριστάμενους πιστούς την σημασία και το νοηματικό βάθος του Αγίου και Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου που όπως είπε τελείται για να μπορέσει ο άνθρωπος εν όψη των παθών του Κυρίου που θα ζήσουμε, να καθαριστεί σωματικώς αλλά πρωτίστως πνευματικώς και ψυχικώς προκειμένου να προσελκύσει την χάρη και το έλεος του Θεού.

Στο Ιερό Μυστήριο παρέστησαν μεταξύ άλλων η κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου Διευθύντρια του Γηροκομείου του Ελληνικού Νοσοκομείου, η κα Ευαγγελία Θηραίου Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρία Αιγυπτία».

Η κα Χαραλαμποπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς για την ευγενική της χειρονομία την κα Αντινίτσα Καζαμία μέλος του Συμβουλίου της «Μαρίας της Αιγυπτίας» η οποία  προσέφερε στους τρόφιμους του Γηροκομείου κουβέρτες και εσώρουχα εκ μέρους του αδελφού της κ. Αντώνη Καζαμία.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα προς όλους τους παριστάμενους προσφορά του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρία η Αιγυπτία»  

Δείτε τον λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος Νικοδήμου

Δείτε εικόνες από εορταστική ημέρα

Αρέσει σε %d bloggers: