Τα τραπέζια στην αυλή της Στέγης ήταν από νωρίς γεμάτα με τους ποδοσφαιρόφιλους Έλληνες πάροικους, αλλά και τους Αιγύπτιους φίλους τους να περιμένουν με αγωνία την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του Σαββάτου.

Τα νόστιμα εδέσματα έδιναν και έπαιρναν, οι συζητήσεις φούντωναν, με τα προγνωστικά  όλων να κονταροχτυπιούνται μέχρι τελικής πτώσεως, φυσικά  προτού καν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός. Στο διπλανό μας τραπέζι ένα παιδικό καροτσάκι ήταν προσεκτικά «παρκαρισμένο» με ένα χαριτωμένο αγοράκι να κοιμάται αμέριμνο. Κοίταξα τον πατέρα του που είχε τα μάτια καρφωμένα στην μεγάλη οθόνη συζητώντας με πάθος την κάθε φάση του αγώνα με την παρέα του και μου χαμογέλασε με νόημα, υπονοώντας ότι το ποδόσφαιρο είναι τελικά …οικογενειακή υπόθεση.

Ένα άλλο τραπέζι ήταν γεμάτο με εκπαιδευτικούς της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής, αλλά και με υπάλληλους της Ελληνικής Κοινότητας που μια που συζητούν τα προσωπικά τους θέματα και μια που παρακολουθούν τον αγώνα σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις.

Μια άλλη χαρούμενη παρέα καθόταν στο κεντρικό τραπέζι μπροστά από την μεγάλη οθόνη. Είδαμε τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν, τους Κοινοτικούς Επιτρόπους κ.κ. Λεωνίδα Φοντριέ και Ανδρέα Γιόσρι, την Οικονομική Διευθύντρια του Ε.Π.Κ.Κ. Κα Κωνσταντίνα Γεδεών, την κα Ναταλί Σαΐντ και φυσικά την Μασκότ της παρέας την μικρή Κωνσταντίνα Γιόσρι που «έβλεπε» τον αγώνα από την αγκαλιά του πατέρα της Αντρέα, αλλά έπαιζε και με όλα τα παιδιά της αυλής.  

 Το αστέρι της βραδιάς ήταν αναμφισβήτητα ο ταλαντούχος Αιγύπτιος παίκτης της Λίβερπουλ  Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος  στην κυριολεξία «γέμισε» με κόσμο όλα τα καφέ και τα εστιατόρια της Αιγύπτου εκτοξεύοντας τις προσδοκίες όλων στα ύψη.

Το αποτέλεσμα  βέβαια του αγώνα δεν δικαίωσε τα προγνωστικά των ποδοσφαιρόφιλων της Ελληνικής Στέγης, αφού η Λίβερπουλ έχασε τελικά με 1-0 και το βαρύτιμο τρόπαιο ταξίδεψε από το Παρίσι στην Ισπανία και στις καρδιές των χιλιάδων και φανατικών  Μαδριλένων,  που σε μία νύχτα βρέθηκαν στον Παράδεισο, προσθέτοντας έναν ακόμα χρυσό κρίκο στις πολλές και μεγάλες νίκες της Ρεάλ Μαδρίτης σε κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Αρέσει σε %d bloggers: