Το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Κυριάζη είπαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι, και πλήθος κόσμου που είχε από νωρίς κατακλίσει τον  Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία στο Ντάχερ.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσαν οι  Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ερμουπόλεως Νικόλαος , Μέμφιδος Νικόδημος, ο πατέρας Γιούσεφ και ο Αρχιδιάκονος Παρθένιος ενώ τους ύμνους έψαλε ο Αραβόφωνος ιεροψάλτης Τόνυ Ατάλα με ομάδα ψαλτών.

Τραγικές φιγούρες οι τρείς κόρες του Χριστίνα, Σεσίλ και Μαριάννα αλλά και ο αδελφός του Ρεμόν με τις οικογένειές τους που στεκόντουσαν καθ’ όλη της διάρκεια της Ακολουθίας  όρθιοι κοντά του, θέλοντας να πουν το τελευταίο αντίο στον γενάρχη μιας μεγάλης οικογένειας με βαθιές ρίζες στην Αίγυπτο, στην Παλαιστίνη αλλά και στην Ελλάδα.

Από παντού ακούγαμε ιστορίες για την ζωή, αλλά  και για το φιλανθρωπικό του  έργο που ακούραστα πραγματοποιούσε με την σύντροφο της ζωής του και «μάνα» της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Στέλλας Κυριάζη.

Φόρο τιμής στον νεκρό απέδωσαν και οι Αιγύπτιοι Πρόσκοποι παρατεταμένοι και εν τάξη στον Ιερό Ναό, ενώ η μπάντα τους παιάνιζε πένθιμους ρυθμούς ΄.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικόλαος στον επικήδειο λόγο του, αφού μετέφερε την αγάπη και τα συλλυπητήρια της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β, σκιαγράφησε με γλαφυρό τρόπο την πορεία, αλλά και την μεγάλη  προσφορά του μεταστάντος στην κοινωνία. « Ο Κυριάκος Κυριάζη έδινε στον πάσχοντα συνάνθρωπο, σιωπηλά με διακριτικότητα, επιδεικνύοντας τον μέγιστο σεβασμό στην δύσκολη στιγμή του κάθε  ανθρώπου που τον πλησίαζε. Δεν υπερηφανευότανε για τις πράξεις του και δεν τις διαφήμιζε πουθενά και σε κανέναν. Ήταν κλειστός χαρακτήρας που είχε όμως στην καρδιά του βαθιά χαραγμένο το σημάδι της αγάπης του Χριστού, το οποίο και καθοδηγούσε τα βήματά του σε κάθε στιγμή της ζωής του»

Μίλησε επίσης και για την σύντροφο της ζωής του την Στέλλα Κυριάζη που ξεκινήσανε μαζί την πορεία της ζωής, δημιουργήσανε πλούτο, αλλά ποτέ δεν ξεχάσανε τις ρίζες και την δύσκολή αφετηρίας της πορείας τους. Και η απλόχερη προσφορά τους σε όλους, όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ανταπόδοση προς τον πάσχοντα άνθρωπο που ο ίδιος ο Χριστός οδηγούσε τις καρδιές και των δύο.

Την μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου Κυριάκο Κυριάζη τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος , ο κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης  Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης κ. Ζαχαρίας Φούμελης.

Παρόντες επίσης στην σημερινή εξόδιο ακολουθία και εκπρόσωποι διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων και Εκκλησιών που ο Κυριάκος Κυριάζης έτρεφε βαθύ σεβασμό και αγάπη.

Η οικογένεια δέχτηκε το απόγευμα τα συλλυπητήρια του κόσμου στο Αρχονταρίκι της Κόπτικης εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην Ηλιούπολη που ήταν δίπλα στο πολλά έτη σπίτι του.

Αιωνία του η μνήμη

Αρέσει σε %d bloggers: