Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων παρακολούθησαν την παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλεξανδρινού Γιώργου Ποριάζη Από την Αλεξάνδρεια στο Berlin“, εκδόσεις Υδροπλάνο.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Καίρου και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Ο Γιώργος Ποριάζης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, με τον πόλεμο των Έξι ημερών, το 1967,  στα 7 του χρόνια αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια με την οικογένεια του και ήρθε στην Αθήνα.

Το βιβλίο του Γιώργου Ποριάζη είναι ένα αυτοβιογραφικό αφήγημα και συνάμα ένα οδοιπορικό μιας υπαρξιακής αναζήτησης. Ο συγγραφέας μας ταξίδεψε από την αγαπημένη Αλεξάνδρεια, αναβίωσε όψεις τις ελληνικής κοινωνίας στο τέλος του 20ου αιώνα και μας μίλησε για το αγαπημένο του club Berlin που φιλοξένησε μουσικούς παγκοσμίου φήμης και ήταν διάσημο σ’ όλη την Αθήνα.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ Γιώργος Καρκασίνας καλωσόρισε τους παριστάμενους, ενώ το βιβλίο σχολίασαν η κ. Αναστασία Κορινθίου, γενική διευθύντρια – συγγραφέας των εκδόσεων Υδροπλάνο και η επιμελήτρια κειμένων κ. Ρέα Ζαχαριά.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΑΣΑ κ. Βασίλης Βαγής.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση

Αρέσει σε %d bloggers: