Έγραψε ιστορία η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού Δέσποινα Γεωργιάδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας του Καΐρου κατακτώντας επάξια το χάλκινο μετάλλιο το οποίο είναι το δεύτερο σε παγκόσμια διοργάνωση που κερδίζουν αθλήτριες με γαλανόλευκα χρώματα. Η πρώτη αθλήτρια που ανέβηκε στο βάθρο των μεταλλείων και  έφερε πίσω στην Ελλάδα  το πρώτο χάλκινο μετάλλιο ήταν η  Δώρα Γκουντούρα (Αρίστων Παιανίας) από τη Βουδαπέστη το 2019.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου άρχισε τις προσπάθειες της στη φάση των «64», όπου και απέκλεισε εύκολα την Νικόλ Γούι από τη Σιγκαπούρη με 15-1. Στη φάση των «32» επικράτησε με 15-5 της Ιταλίδας Μικέλα Μπατιστόν, ενώ στις «16» έκαμψε την αντίσταση της Αμερικανίδας Στόουν με 15-9. Στα προημιτελικά νίκησε την Ισπανίδα Μάρτιν με 15-12 και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου μετά από μία σκληρή μάχη με την Άνα Μπάστα από το Αζερμπαϊτζάν ηττήθηκε με 15-9, εξασφαλίζοντας ωστόσο το χάλκινο μετάλλιο. Μεγάλη μάχη έδωσε και η δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια Δώρα Γκουντούρα η οποία όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Bashta (Αζερμπαϊτζάν) από την οποία ηττήθηκε με 15-11 και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας του Καΐρου, 3 χρόνια μετά το χάλκινο στη Βουδαπέστη.

Θερμά συγχαρητήρια και στις δύο Ελληνίδες αθλήτριες πού κατέκτησαν την 3η και την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπάθης του Καΐρου κάνοντας όλους μας για ακόμα μια φορά εθνικά υπερήφανους.

Εικόνες από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας

Αρέσει σε %d bloggers: