Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Χρήστου Παλαιού
12/11/2022
Δέσμευση Μπάιντεν για το κλίμα. Ελπίδες για το μέλλον του πλανήτη
13/11/2022
Show all

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ : Φίλε αγαπημένε Αρχιεπίσκοπε Χρυσόστομε, καλό σου ταξίδι

Την βαθιά του θλίψη για την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυρού Χρυσοστόμου Β’ εξέφρασε από καρδιάς η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρειας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, ο οποίος μετέβη στην μεγαλόνησο για να παραστεί στην κηδεία ενός γνήσιου και άδολου συμπαραστάτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

“Θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων Προκαθημένων, τώρα έρχεται και ο Παναγιωτατός μας, ότι ήταν ο μεγάλος προστάτης των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων. Ήρθα λοιπόν από την Αλεξάνδρεια για να του πω, φίλε αγαπημένε Αρχιεπίσκοπε Χρυσόστομε, καλό σου ταξίδι. Οι παρακαταθήκες που άφησες θα είναι για εμάς πυξίδες για να πορευόμαστε στα δύσκολα χρόνια που θα έρθουν για την Ορθοδοξία. Η Ιεραποστολή, η Αφρική, η Αλεξάνδρεια, η Εκκλησία σε ευχαριστούνε γιατί πίστεψες σε αυτό που έγινες και ήσουνα πάντα ανδριωμένος. Αιωνία σου η μνήμη “.

Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε από καρδιάς ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος τον άξιο συμπαραστάτη του στις δύσκολες στιγμές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, που όπως δήλωσε ο Μακαριώτατος τον είχε πάρει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπό τηλέφωνο λέγοντάς του: «Μακαριώτατε Θεόδωρε μη φοβάσαι. Η Κύπρος και εγώ θα είμαι κοντά σου και σε αυτό το μεγάλο θέμα και το πρόβλημα θα είμαστε πάντα αρωγοί. Να είσαι ένα λιοντάρι στην Εκκλησία».

Ο Παναγιώτατος ΟικουμενικόςΠατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη στον Ιερό Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην Λευκωσία  το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου της νεκρώσιμης  ακολουθίας του  Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου  συμπαραστατούμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου.

Το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν επίσης  ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, σύσσωμα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών και χριστιανικών δογμάτων , οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ταπείνωση για να πουν το ύστατο χαίρε στον άξιο ποιμενάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Δείτε εικόνες από την ημέρα (φωτο απο το διαδίκτυο)

Αρέσει σε %d bloggers: