Την πρώτη επίσημη εθιμοτυπική της επίσκεψη στα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου μετά την ανάληψη των  καθηκόντων της, πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου  η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Δέσποινα Χασιρτζόγλου.  

Την υποδέχτηκαν τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας και την ξενάγησαν σε όλους τους χώρους των Γραφείων, όπου μέσα από κειμήλια και τους πίνακες ζωγραφικής που  κοσμούν τον χώρο ήρθε κοντά με την υπεραιωνόβια διαδρομή της Καϊρινής Παροικίας στον χρόνο, αλλά και με το ιστορικό αποτύπωμα που άφησαν οι ιδρυτές και οι ευεργέτες της.

Στην συνέχει ο Πρόεδρος της  Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής ενημέρωσε την κα Χασιρτζόγλου  για τις δράσεις, τις προτεραιότητες, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική Παροικία στο Κάιρο, αλλά και εν γένει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός στην Αίγυπτο, αλλά και στην Ελλάδα. Ο κ. Καβαλής έλαβε από την Γενική Πρόξενο την διαβεβαίωση ότι θα είναι πάντοτε  αρωγός στις επιδιώξεις και τα στα σχέδια της Κοινότητας, αλλά και χρήσιμος σύμμαχος στις όποιες δυσκολίες.

Συζητήθηκε  επίσης και το φλέγον θέμα της καταβολής των συντάξεων που ταλαιπωρεί δεκάδες μέλη της Ελληνικής Κοινότητας , καθώς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αδικαιολόγητη γραφειοκρατική δυσκαμψία στην αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων όλων των παροίκων στις εφορίες της Ελλάδας.

Η Γενική Πρόξενος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους  για την εποικοδομητική συνάντηση, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για την άψογη οργανωτική δομή του διοικητικού μηχανισμού της Ε.Κ.Κ. και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής καλή επιτυχία και συνέχεια στο σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο που επιτελούν στην Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου.

Στην εθιμοτυπική επίσκεψη παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, η Αντιπρόεδρος κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Γενική Γραμματέας κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς.

Αρέσει σε %d bloggers: