Πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος στο Χελουάν του Καΐρου
12/12/2022
Χριστούγεννα στο Προσκοπείο
14/12/2022
Show all

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εορταγορά της Αγάπης από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα

Για μια ακόμα χρονιά η Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του Συνδέσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφήνοντας στους διοργανωτές, αλλά και σε όλους όσους  την επισκέφτηκαν  τις καλύτερες εντυπώσεις, για την οργάνωση, την πολυπληθή συμμετοχή, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα του εορταστικού διημέρου που είχε σαν απώτερο στόχο την οικονομική ενίσχυση των δράσεων της Κοινωνικής Πρόνοιας του Συνδέσμου.  

Ο ευαίσθητος τομέας της Κοινωνικής Πρόνοιας του Σ.Α.Ε. γίνεται κάθε χρόνο  όλο και πιο απαραίτητος όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει οδηγώντας  αρκετούς Αιγυπτιώτες σε αδυναμία να ανταποκριθούν ακόμα και στις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης.

Πέρα όμως από την ανάγκη όλων για αλληλεγγύη και συνδετικότητα, οι δύο αυτές μέρες του Δεκέμβρη αποτέλεσαν και μια ευκαιρία για ένα ακόμα  αντάμωμα των Αιγυπτιωτών που διαμένουν στην Αθήνα, αλλά  και των φίλων τους  που ήρθαν στον φιλόξενο αυτό χώρο στον οποίον αναντίρρητα χτυπά η καρδιά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στην Ελλάδα.

Τι πιο ωραίο που η γιορτινή περίοδος κάθε σπιτιού ξεκίνησε  ανανεωμένη από την  πλούσια ποικιλία  κάθε εορταστικού πάγκου. Τα μέλη της επιτροπής Εορταγοράς μέρες τώρα δούλευαν εντατικά για να παρουσιάσουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο ποικιλία, αλλά και χρηστικότητα για τις ημέρες των εορτών και όχι μόνο. 

Πανέμορφα κεντήματα, πλεκτά, είδη σπιτιού, Αιγυπτιακά διακοσμητικά, χειροποίητα κοσμήματα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκίσματα  με άρωμα Αιγύπτου , βιβλία, ποτά, διακοσμητικά για το σπίτι, και φυσικά όλων των ειδών τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια που κυριαρχούσαν σε όλους τους γιορτινούς πάγκους. Μεγάλη συμμετοχή είχε επίσης από όλους  και η λαχειοφόρος αγορά που οι τυχεροί κέρδισαν πλούσια δώρα, αλλά όλοι που αγόρασαν τους λαχνούς τους κέρδισαν την ευχαρίστηση της συμμετοχής και της προφοράς  στον κοινό σκοπό.

Η κορυφαία στιγμή που γέμισε με χαρά όλους όσους βρέθηκαν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στον Σύνδεσμο ήταν  η επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας Γεώργιο, ευλόγησε την θεάρεστη αυτή δράση, ανταλλάσσοντας με όλους ευχές και χρόνια πολλά από καρδιάς.

Ως ΝΕΟ ΦΩΣ και ekkairo.org ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, αλλά και στους απανταχού Αιγυπτιώτες καλές γιορτές με υγεία και χαρά για όλους.

(εικόνες από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων)

Αρέσει σε %d bloggers: