Ημέρα των Ευεργετών της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου
26/01/2023
Συλλυπητήρια στον Έζατ Σάμη για την εκδημία του πατέρα του
27/01/2023
Show all

54η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καΐρου. Το Ελληνικό Περίπτερο και η παρουσίαση του έργου δύο διακεκριμένων Ελλήνων λογοτεχνών

Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση βιβλίου του Αραβικού κόσμου και μια εκ των κορυφαίων της παγκόσμιας εκδοτικής παραγωγής και προβολής άνοιξε τις πύλες της και υποδέχτηκε τους χιλιάδες λάτρεις του βιβλίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Νέο Κάιρο την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Την 54η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου εγκαινίασε μια μέρα νωρίτερα ο  Πρωθυπουργός της Αιγύπτου παρουσία πλήθους επισήμων μεταξύ των οποίων και στελέχη της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αίγυπτο καθώς και του Παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ελλήνικού Ιδρύματος Πολιτισμού πού είχε και την όλη ευθηνή της παρουσίασης και προβολής των Ελληνικών εκδοτικών οίκων και λογοτεχνών στο Ελληνικό Περίπτερο.

Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του «Ελληνικού Περιπτέρου» είναι και η παρουσίαση και προβολή του έργου διακεκριμένων Ελλήνων λογοτεχνών που τιμούν και προάγουν  με την καλλιτεχνική τους παραγωγή τον Ελληνικό πολιτισμό.

Για αυτήν την χρονιά επιλέχθηκαν να προβληθούν δύο λογοτέχνες  από το παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Ο ποιητής Σπύρος Κοκκινάκης και ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, οι οποίοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Ελληνικό Περίπτερο.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στη μία το μεσημέρι  θα παρουσιαστεί η Αραβική μετάφραση της ποιητικής συλλογής του Σπύρου Κοκκινάκη «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα» από τον μεταφραστή του έργου κ. Χάλεντ Ραούφ και τον εκδότη κ. Μουχάμεντ Ελμπάαλι, ενώ το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις τρεις το μεσημέρι η Διευθύντρια του τμήματος Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κα Σταυρούλα Σπανούδη θα παρουσιάσει στο κοινό το σύνολο του έργου του διακεκριμένου συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.

Αρέσει σε %d bloggers: