Tην  Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου  προεξάρχοντος του Καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου Πανοσιολόγιώτου  Αρχιμανδρήτη Δαμασκηνού τελέστηκε στην  Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας  στο Κάιρο  η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας για το καλό της νέας χρονιάς.

Η Κύπρια Πρέσβης κα Πόλυ Ιωάννου, τα μέλη της διπλωματικής αποστολής, αλλά  και όλο το προσωπικό της Πρεσβείας υποδέχτηκαν με χαρά και εγκαρδιότητα τους καλεσμένους και αντάλλαξαν ευχές για τον νέο χρόνο.

Η κα Ιωάννου στον λόγο της συνεχάρη στο πρόσωπο του π. Δαμασκηνού το θεάρεστο και ελπιδοφόρο έργο που επιτελεί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο. Εξήρε την Ιεραποστολική Του προσπάθεια η οποία όπως τόνισε έχει απτά αποτελέσματα που στοχεύουν στην καταπολέμηση της ανέχειας στους συνανθρώπους μας.

Ο π. Δαμασκηνός στην συνέχεια απευθυνόμενος στην κα Πρέσβη εξέφρασε την ευχή, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Αίγυπτος να είναι ενωμένες πάντα σαν μια γροθιά για να αντιμετωπίζουν με πνεύμα αγαστής  συνεργασίας τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις της εποχής. Ως ένδειξη εκτίμησης προς την ίδια και τον Κυπριακό λαό της προσέφερε στην συνέχεια μια καλαίσθητη εικόνα της Παναγίας της Κικιότησας.

Μετέφερε επίσης προς όλους τους παριστάμενους τις ευχές και την ειλικρινή  αγάπη της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’ καθώς επίσης και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικόδημου.   

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα με όλους τους παρισταμένους να ανταλλάσσουν ευχές και να φωτογραφίζονται αναμνηστικά σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής, ενώ παρέστη και η Αντιπρόεδρος  της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου με τον σύζυγό της κ. Δημήτρη Σκουφαρίδη.

Δείτε εικόνες από την κοπή της πίτας(φωτό. Κυπριακή Πρεσβεία)

Αρέσει σε %d bloggers: