Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αίγυπτο εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, διοργανώνοντας με τα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, την εκδήλωση: “The Greek Language @ the Greek Campus“, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, στις 18:00, στο Blue Hall του Greek Campus του AUC στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, με στόχο την ανάδειξη του διαχρονικού και οικουμενικού χαρακτήρα της ελληνικής γλώσσας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς του ΥΦΥΠΕΞ κ. Κατσανιώτη και του Γεν. Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρυσουλάκη, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Πρέσβεως της Ελλάδος κ. Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια, εξέχοντες καθηγητές των πανεπιστημίων Al Azhar, Καΐρου και Ain Shams θα φωτίσουν με εισηγήσεις τους πτυχές της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στη χώρα του Νείλου.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής και του Δ/ντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, καθώς και  προβολή βίντεο που επιμελήθηκαν και πρωταγωνιστούν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων.

Την εορταστική εκδήλωση θα διανθίσουν ελληνικά τραγούδια καθώς και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές των Ελληνικών Σχολείων και φοιτητές αιγυπτιακών πανεπιστημίων.

Αρέσει σε %d bloggers: