Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος

Η Αιγυπτιώτισσα Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη- Σοφιανού  τιμήθηκε ως Ελληνίδα του κόσμου από την Ελληνική Επιτροπή για την Unesco και την Περιφέρεια της Δ. Ελλάδας σε μια λαμπρή τελετή που έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Μια ακόμα διάκριση για την πολυποίκιλη προσφορά της στον πολιτισμό και στον άνθρωπο που αποτελεί τιμή για την ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού που δεν παύει ως τις μέρες μας να δίνει καρπούς.

Μαζί με την κα Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού  τιμήθηκαν ως Ελληνίδες του Κόσμου και οι κυρίες Βάσω Αποστολοπούλου από την Αυστραλία, Ιωάννα Ζαχαράκη από την Γερμανία, Στέλλα Κοκόλη από τις Η.Π.Α, Χριστίνα Τσαρδίκου από την Αργεντινή και η κα Μαρίνα Τσιχλάκη από την Μοζαμβίκη της Αφρικής.

Η  κατάμεστη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου,  πλημμύρισε  με συναισθήματα συγκίνησης και θαυμασμού για τις μεγάλες αυτές κυρίες του Ελληνισμού, που ως οικουμενικά σύμβολα πολιτισμού προβάλουν και αναδεικνύουν με το ακαταμάχητο σθένος τους, στα πέρατα των πέντε ηπείρων, τις αρετές και τις αξίες που αναδύονται από τις Ελληνικές τους ρίζες.

Τις τιμητικές διακρίσεις στις Ελληνίδες του Κόσμου απένειμαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Απόδημου Ελληνισμό, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης , ο Γενικός Γραμματέας απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας κ. Χρήστος Μπούρας. Στην λαμπερή εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Ζάμπιας  Ιωάννης.

(εικόνες από το διαδίκτυο)

Αρέσει σε %d bloggers: