Η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Εξοχώτατου Προέδρου της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τιμήσε με την υψηλή παρουσία Του, την Τρίτη 18 Απριλίου 2023, τους εορτασμούς της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την Ισλαμική εορτή Eid al-Fitr στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Al Manara Καΐρου, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό.

Ο Μακαριώτατος έτυχε θερμής υποδοχής και δέχθηκε τις ευχές του Εξοχώτατου Προέδρου, καθώς στην επίσημη ομιλία του ευχήθηκε με εγκαρδιότητα εν τω προσώπω των παρισταμένων Αρχηγών των Εκκλησιών της Αιγύπτου στους χριστιανούς για την μεγάλη εορτή του Πάσχα.

Επίσης ο Μακαριώτατος κατά την εορτή αυτή είχε συνάντησες και ανταλλαγή ευχών με υψηλά πρόσωπα, εξ αυτών ο Εξοχώτατος Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Σαμέχ Σούκρι, με τον οποίο μοιράστηκε ο Μακαριώτατος την αγωνία του για την κατάσταση στο Σουδάν με τους εγκλωβισμένους και υπό κίνδυνο Έλληνες εκεί.

Τέλος, ο Μακαριώτατος συναντήθηκε για ανταλλαγή ευχών με τον Εξοχώτατο Υπουργό Βακουφίων Μοχάμεντ Μουχτάρ και με  τον Εκλαμπρώτατο Αντιστράτηγο Μοχάμεντ Αχμέντ Ζάκι, Γενικό Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, ο οποίος ιδιαίτερα επαίνεσε το μεγάλο έργο του Μακαριωτάτου.

(Δελτίο τύπου και εικόνες: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)

Αρέσει σε %d bloggers: