Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε σε όλα τα μέλη της παροικίας μας η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Καΐρο.

Πριν το πέρας της πανηγυρικής Θείας  Λειτουργία της Παρασκευής 21 Απριλίου επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος κάλεσε, μπροστά από την Ωραία Πύλη, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργο Ρεκτσίνη.

Αφού του απεύθυνε τρυφερά και πατρικά λόγια από καρδιάς εξαίροντας την ανιδιοτελή, μακροχρόνια και αδιάληπτη προσφορά του προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τον περιεκόσμησε με το χρυσό μετάλλιο του Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας.

ΑΞΙΟΣ, φώναξε στεντορεία τη φωνή ο Πατριάρχης Θεόδωρος και σύσσωμο το πλήθος στην κατάμεστη Εκκλησία ανταπέδωσε τα όμοια.

Εμφανώς συγκινημένος από την μεγάλη τιμή για την αναγνώριση της προσφοράς του, ο κ. Ρεκτσίνης κοιτώντας τον Πατριάρχη στα μάτια, τον αποκάλεσε «πνευματικό του πατέρα» και του θύμισε ότι αυτά τα χέρια που τον  τίμησαν σήμερα, είναι τα ίδια χέρια που ευλόγησαν τον γάμο του και ήταν αυτά τα χέρια που τον αγκάλιασαν και απάλυναν τον πόνο της καρδιάς του από τον χαμό του πατέρα του.

Ως Νέο Φως και ekkairo.org συγχαίρουμε τον κ. Γιώργο Ρεκτσίνη για την βράβευση του, αλλά πάνω από όλα για την προσφορά του.

Δείτε εικόνες από την απονομή

Αρέσει σε %d bloggers: