Κ.Π.Καβάφης 90 χρόνια από τον θάνατό του
29/04/2023
Κοινοτικός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου
29/04/2023
Show all

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη

Μέσα στην όμορφη Πασχαλινή περίοδο που διανύουμε τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία το Σάββατο 29 Απριλίου , στον Ιερό Ναό των  Εισοδίων της Θεοτόκου στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. 

Μαθητές δάσκαλοι και καθηγητές συμμετείχαν και τα παιδιά μας κοινώνησαν με πολύ τάξη  των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά τη διάρκεια του  κοινωνικού, με πολύ γλαφυρότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ Νικόδημος Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου  μίλησε στα παιδιά ποιο είναι το ουσιαστικό  μήνυμα του Αναστάντος Χριστού .

Τόνισε  ότι η Ανάσταση του Χριστού γεμίζει με χαρά τις καρδιές των ανθρώπων. Βασική προϋπόθεση όμως  είναι να έχει μέσα στην καρδιά του ο καθένας μας αγάπη .

Ο Κύριος μας κινούμενος από αγάπη ήλθε στον κόσμο και έλαβε την ανθρώπινη υπόσταση .Από αγάπη έκανε τα θαύματα του.  Από αγάπη ανέβηκε στο Σταυρό και από αγάπη Αναστήθηκε.

Αυτό που θέλει απ’ όλους μας μικρούς και μεγάλους είναι να έχουμε αγάπη μεταξύ μας  Μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Παπά και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς. Προ της απολύσεως της θείας λειτουργίας ο πατήρ Στέφανος κάλεσε τα παιδιά να ανάψουν τις πασχαλινές λαμπάδες τους και όλοι μαζί να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη !

Ήταν όντως συγκινητική η στιγμή . Όλα τα παιδιά μαζί με παλμό και ζωγραφισμένη την χαρά στα πρόσωπά τους  έψαλλαν τον Πασχαλινό ύμνο.

Ως ευλογία έλαβαν από τα χέρια μου του Σεβασμιωτάτου  το πασχαλινό αυγό ανταλάσσοντας την ευχή 

Χριστός Ανέστη!!! 

Αληθώς Ανέστη!!!

Εκ της Πατριαρχικής Επιτροπίας

Αρέσει σε %d bloggers: