Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αίγυπτο»
24/07/2023
Τέρενς Κουίκ: Η Κύπρος κείται ή όχι μακράν;
25/07/2023
Show all

Προσκυνηματική επίσκεψη στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο

Την Κυριακή 23 Ιουλίου στο Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο πραγματοποιήθηκε Προσκυνηματική επίσκεψη ενοριτών της Αγίας Σοφίας Ψυχικού συνοδευόμενοι από τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου. Η ατμόσφαιρα της επισκέψεως ήταν κατανυκτική με τον π. Γεώργιο να συλλειτουργεί με τον προϊστάμενο του Αγίου Κωνσταντίνου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Στέφανος στην προσφώνησή του καλωσόρισε τους προσκυνητές στους οποίους μετέφερε την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείαςκαι Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β , του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβασβιώτατου Μητροπολίτου Μέμφιδος Νικόδημου καθώς και το από καρδιάς καλωσόρισμα της Ελληνικής Κοινότης Καΐρου.

Ο π. Στέφανος στην συνέχεια έκανε μια εκτενή αναφορά στην ιστορία του Ναού από την ίδρυσή του μέχρι τις μέρες μας. Αναφέρθηκε επίσης και στα πρόσφατα θυρανοίξια του Ναού και στην εκ βάθρων ανακαίνισή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα των επισκεπτών στον χώρο του Προσκοπείου το οποίο είχε επιμεληθεί η Εφορεία Ναών.

Έκδηλο ήταν το ενδιαφέρων των συμπατριωτών μας για την πορεία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού για τα μέρη που έζησε και άκμασε, αλλά και για την σημερινή του εικόνα στις μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου.

Αρέσει σε %d bloggers: