Επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 6η Σεπτεμβίου 2023, οι κυβερνήτες, οι αξιωματικοί και τα πληρώματα των ελληνικών πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Έλλη» και Α/Γ «Χίος», τα οποία κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στα πλαίσια της πολυεθνικής ασκήσεως Bright Star’ 23.

Κατά την υποδοχή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού o Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ανεφέρθη στην ιστορική διαδρομή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και στην σύγχρονη καρποφόρο παρουσία και ιεραποστολική δράση Της στην Αφρική.

Από την πλευρά τουςοι Κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Έλλη» και Α/Γ «Χίος» Αντιπλοίαρχοι Π.Ν. κ.κ. Γεώργιος Λαïνάκης και Θεόδωρος Μπουγιουκλής, αντιστοίχως, εξέφρασαν την χαρά και την ευλογία, την οποία αισθάνθηκαν επισκεπτόμενοι την Πατριαρχική Καθέδρα, ενώ επήνεσαν την θυσιαστικώς και αθορύβως επιτελουμένη διακονία της Δευτεροθρόνου  Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο, την οποία πάντοτε το Πολεμικό Ναυτικό θα τιμά και θα συνδράμει με τις δυνάμεις του. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Παρέστησαν επίσης, ο Εντιμολογιώτατος κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια και ο Πλοίαρχος Π.Ν. κ. Μιχαήλ Τσιλιγκάκης, Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Κάϊρο.

πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Αρέσει σε %d bloggers: