Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητά μέλη της ΕΚΚ,

Αγαπητοί συμπάροικοι,

Αν και αδυνατώ να παρευρίσκομαι στις εργασίες της ΤΓΣ στις 19 του τρέχοντος μηνός, αφού βρίσκομαι στο στάδιο ανάρρωσης έπειτα από χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκα πριν από λίγες ημέρες στο Ελληνικό Νοσοκομείο, θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής:

  1. Το Ελληνικό Νοσοκομείο συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο αιμοδότη ως πρός τα έσοδα της ΕΚΚ και συνεχίζει να χτίζει τη φήμη του μεθοδικά. Στα τελευταία του σχέδια εντάσσεται η σε εξέλιξη ανακαίνιση των χώρων του Γηροκομείου και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες βελτιώσεις όπου αυτές κρίνονται απαραίτητες.
  2. Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2022-2023, σε σύγκριση με αυτά της προηγούμενης χρήσης, παρατηρούμε το πλεόνασμα των 4,5 εκ. Λ. Αιγ. που αποτελεί καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον προϋπολογισμό των 4 εκ. Λ. Αιγ. και με την κύρια συμβολή του παθολογικού και χειρουργικού τμήματος με πλεονάσματα 3,39 εκ. Λ. Αιγ. και ποσοστό αύξησης 58.4% και 1,87 εκ. Λ. Αιγ. και ποσοστό αύξησης 11.3% αντίστοιχα. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν οφείλουμε στον Δρ. Σαμουήλ Λουίς, Γενικό Διευθυντή, το ιατρικό του επιτελείο και όλο το προσωπικό του Ελληνικού Νοσοκομείου.
  3. Αξιοσημείωτη θεωρείται η αντιμετώπιση το θέματος που προεκείψε με τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Νοσοκομείου χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Δρ.  Σαμουήλ Λουίς.
  4. Το Ελληνικό Νοσοκομείο πέρα από τις βελτιώσεις στον ιατρικό εξοπλισμό, τις ανακαινίσεις και τη δημιουργία νέων μονάδων, όπως καταγράφονται στα περιουσιακά του στοιχεία με αύξηση που αγγίζει το 1 εκ. Λ. Αιγ., επενδύει και στο εργατικό δυναμικό του. Η σωστή στελέχωση αποτελεί  κρίσιμη στρατηγική επιτυχίας και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά του. Εδώ θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία εκφράζοντας τις θερμές μου ευχαριστίες στον Δρ. Σαμουήλ Λουίς, Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Νοσοκομείου και τους Δόκτορες Μέντχατ Λάμεϊ, Consultant Ουρολόγο και Ιχάμπ Σάρουατ, Γενικό Χειρουργό, που μερίμνησαν για την  άρτια αντιμετώπιση τόσο της περίπτωσης του γιού μου τον περασμένο Μάρτιο, όσο και της  δικής μου πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης. Ευχαριστώ επίσης τις ιατρικές τους ομάδες συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Τζον Ουίλλιαμ, Αναισθησιολόγου, το νοσηλευτικό προσωπικό που μας παρείχαν την κατάλληλη φροντίδα με ευγένεια, χαμόγελο και συνέπεια, καθώς και τον κ. Μάχερ Ουίσα για την ποιότητα των γευμάτων που μας προσέφεραν.

Δημήτρης Σκουφαρίδης

Κάιρο, Νοέμβριος 2023

Αρέσει σε %d bloggers: