Πατριαρχείον Αλεξανδρείας. Πατριαρχική Επιτροπεία  Καΐρου. Ανακοίνωση Πρόσκληση 
30/11/2023
Το Μπουρούντι αποδέχεται την Ορθοδοξία
30/11/2023
Show all

Οι Κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καΐρου στόλισαν το Χριστουγεννιάτικό τους δέντρο 

Οι Τετάρτες κάθε μήνα είναι οι μέρες που οι Κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καΐρου συναντιούνται στον φιλόξενο και χώρο τους στο κέντρο του Καΐρου. Μια φορά τον μήνα, την πρώτη Τετάρτη, ο χώρος γεμίζει από τους βοηθούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του Σωματείου και λαμβάνουν την μηνιαία τους αρωγή, με αγάπη και διακριτικότητα από τις κυρίες της Φιλοπτώχου.  

Η Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ήταν όμως μια ιδιαίτερη συνάντηση, γιατί ήταν αφιερωμένη στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και στην προετοιμασία για την γιορτινή περίοδο.

Από νωρίς το πρωί οι κυρίες Χρυσάνθη ΣκουφαρίδουΒάσω ΓαζήΚάτια Καζακάκου, Τέρυ Παλιού- Άσουαντ, Μάρθα Δημήτρη και  Καίτη Βλαντή ήταν στο πόδι. Ετοίμασαν τις ευχετήριες κάρτες για τους φίλους και δωρητές της Φιλοπτώχου, τακτοποίησαν όλες τις οικονομικές και διοικητικές εκκρεμότητες του Σωματείου, και ξεκίνησαν τον στολισμό του δέντρου.

Η ατμόσφαιρα γιορτινή και η καθιερωμένη Χριστουγενιάτικη μουσική, με λίγα εμβόλιμα Αραβικά χίτ, έδινε τον χαρούμενο τόνο της ημέρας κάνοντας όλες τις κυρίες να το απολαμβάνουν πραγματικά με την ψυχή τους.

Τα στολίδια έβγαιναν για ακόμα μια χρονιά από τις κούτες και οι γιρλάντες τυλίγονταν ολόγυρα στο μεγάλο δέντρο μαζί με τα χρωματιστά φωτάκια.

Και είναι αυτή η χαρά των Χριστουγέννων που όλους μας παρασύρει και σαν τελειώσει ο στολισμός, στεκόμαστε λίγο πιο πίσω, και έτσι ολόφωτο όπως το βλέπουμε, νιώθουμε ότι είναι η πρώτη μας φορά. Και ένα χαμόγελο ικανοποίησης καθρεφτίζεται στα πρόσωπά όλων και μια ευχή συνάμα «Και του χρόνου»

Η χαρούμενη συνάντηση του Συμβουλίου της Φιλοπτώχου έκλεισε με το καθιερωμένο τους γεύμα που κάθε φορά μετά το πέρας των εργασιών του Σωματείου ετοιμάζουν και απολαμβάνουν όλες μαζί.

Δείτε λίγες εικόνες από την χαρούμενη αυτή ημέρα στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα των Ελληνίδων Κυριών του Καΐρου.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας

Αρέσει σε %d bloggers: