Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες του Καΐρου
01/01/2024
“Έφυγε” η Αιγυπτιώτισσα ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα
06/01/2024
Show all

Τηλεφωνική Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με Αλ-Σίσι για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, ενώ συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου – Ε.Ε., την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Αρέσει σε %d bloggers: