Το Σάββατο 20 Απριλίου στις έξι το απόγευμα, οι Πρόσκοποι του Καΐρου μας προσκαλούν στον φυσικό τους χώρο, στο Προσκοπείο, στην παρουσίαση ενός σημαντικού ιστορικού Λευκώματος που θα ξεδιπλώσει μέσα από τις λαμπερές του σελίδες την ιστορία των Καϊρινών μας Προσκόπων.

«Ο Ελληνικός Προσκοπισμός στις όχθες του Νείλου»

Μια διαδρομή που ενώ αριθμεί 110 συναπτά έτη αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς δεν έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο μέχρι σήμερα, από την φλόγα και από το πάθος που γεννήθηκε στην καρδιά του Αιγυπτιώτη οραματιστή  Μάρκου Λιούφη, όταν μια Κυριακή του Απρίλη του 1911, είδε με τα μάτια του στο Εδιμβούργο της Σκωτίας μια μεγαλειώδη παρέλαση 500 Προσκόπων στο κέντρο της πόλης.

Και έτσι ξεκίνησαν όλα!

Το πολυτελές αυτό Λεύκωμα επιμελήθηκαν από κοινού ο Δρ. Χρήστος Σταθόπουλος Πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και ο κ. Γιάννης Μελαχροινούδης Έφορος Εκπαίδευσης Αποδήμων Προσκόπων και πρώην Αρχηγός των Καϊρινών Προσκόπων.

Προϊόν πολύχρονης και κοπιώδους μελέτης σε ιστορικά αρχεία του χθες και του σήμερα, οι δύο ακάματοι αυτοί Πρόσκοποι κατάφερναν να συνθέσουν με επιτυχία, τις άπειρες ιστορικές ψηφίδες σε Αίγυπτο και Ελλάδα και να δημιουργήσουν ένα βιβλίο, που από την έρευνα που κάναμε για το ρεπορτάζ, αναμένεται να μας εντυπωσιάσει.

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα παραστούν υψηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού Προσκοπισμού με προεξάρχοντα  τον Γενικό Έφορο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Σταύρο Δημητρόπουλο, και φυσικά οι δύο συγγραφείς, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για όλη την συναρπαστική πορεία του Προσκοπισμού στο Κάιρο.

Μάθαμε επίσης, ότι ετοιμάζουν κάποιες πολύ ιδιαίτερες και συναισθηματικά φορτισμένες βραβεύσεις που θα μας συγκινήσουν, ενώ για το τέλος μας επιφυλάσσουν μια λαμπερή, όπως μας είπαν δεξίωση… αντάξια της ιστορίας τους.

Αρέσει σε %d bloggers: