Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες και η εικόνα που αντικρίσαμε σήμερα στον χώρο που θα οικοδομηθεί ο  Ιερός Ναός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Νέα Διοικητική  Πρωτεύουσα της Αιγυπτου, δεν θυμίζει σε τίποτα την 10η Νοεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία ευλογήθηκε από τον  Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο ο θεμέλιος λίθος του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού που τιμά την μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Το ΝΕΟ ΦΩΣ και η ekkairo.org ακολούθησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Νικόδημο στην προγραμματισμένη επίσκεψη του στον χώρο του εργοταξίου με σκοπό να ενημερωθεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών, αλλά και για τυχόν δυσκολίες και προσκόμματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την εκτέλεση του έργου.

Ο υπεύθυνος κατασκευής Μηχανικός κ. Μάγκντι Αμπτισάγιεντ, ο Μηχανικός κ. Μέτχαντ Μουνίρ  και ο γενικός διευθυντής του έργου Μηχανικός κ. Ένι Σάαντ ξενάγησαν τον Σεβασμιώτατο και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις του για το  φιλόδοξο και ελπιδοφόρο αυτό αυτό εγχείρημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

«Με τον τρέχοντα ρυθμό των εργασιών ευελπιστούμε ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα παραδόσουμε το έργο. Έχουμε ολοκληρώσει την θεμελείωση και το βασικό πλαίσιο του Ναού και βρισκόμαστε τώρα στην φάση της ανέγερσης». Με αυτά τα λόγια ο κ. Ένι Σάαντ έδωσε τον τόνο των εργασιών δηλώνοντας ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία του έργου.

Να θυμίσουμε ότι ο Ναός θα έχει ανώτατο ύψος τα 24 μέτρα από το έδαφος μέχρι το σημείο του Παντοκράτωρα. Θα καταλαμβάνει δύο χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου, τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν 250 άτομα καθήμενα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ταχύτατη πρόοδο των εργασιών και ευχαρίστησε όλους τους υπευθύνους για την συμβολή τους στην αποπεράτωση του μεγάλου αυτού έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που όπως τόνισε δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας Σαουίρις.

Αρέσει σε %d bloggers: