Στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Κοινοτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο χοροστάτησε την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιππώνος Στέφανος μετά του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ.

Τα βλέμματα και οι καρδιές όλων των πιστών στραμμένα προς την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, με τα χέρια ικετευτικά να προσδοκούν την σύνδεση με την μορφή Της μέσω του ποιητικού λόγου του Ακάθιστου Ύμνου.

Ο Θεοφιλέστατατος έψαλλε την Β’ και Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, ενώπιον της ιεράς Εικόνας της, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος έψαλλε την Α’ και Γ’  Στάση των Χαιρετισμών. Τους ύμνους έψαλε υποδειγματικά ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Ρηγάκης.

Χαίρε σκέπη του κόσμου πλατυτέρα νεφέλης…” ακούσαμε από την γεμάτη συγκίνηση φωνή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου στην Β’ Στάση και νιώσαμε την τρυφερή της σκέπη που γεφυρώνει τον ουρανό με τη γη και σαν νεφέλη μας προσφέρει την ασφάλειά και την ένωσή μας με τα ουράνια και τα υπέρλογα του Θεού.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στέφανος αναφέρθηκε στην διδασκαλία του Αγίου Κυρίλλου και στις αποφάσεις της 3ης Οικουμενικής Συνόδου που μας κληροδοτήθηκαν μέσω των Πατέρων της Εκκλησίας και μας προτρέπουν να τιμούμε την Παναγία όχι ως Χριστοτόκο, αλλά ως Θεοτόκο που μέσα στα σπλάχνα της είχε το σπέρμα της Θείας ουσίας, μητέρα του Κυρίου μας αλλά και όλου του ανθρωπίνου γένους.

Ο Θεοφιλέστατος μας μετέφερε επίσης την συμβολική ρήση των Πατέρων της Εκκλησίας οι οποίοι παρομοίαζαν την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου με έναν μεγάλο και πολύχρωμο ανθόκηπο που έχει πολλά και ευωδιαστά άνθη, τα οποία όλοι εμείς σήμερα θα της τα προσφέρουμε για να την παρακαλέσουμε, αλλά πολύ περισσότερο για να την ευχαριστήσουμε. Πολλές φορές παρακαλούμε, ικανοποιείται το αίτημά μας αλλά ξεχνάμε να την ευχαριστήσουμε. Με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιππώνος Στέφανος επεσήμανε με αγάπη προς τους πιστούς το νόημα αλλά και την σημασία της έκφρασης της ευγνωμοσύνης μας προς το πρόσωπο της Παναγίας.

Στην Ακολουθία των χαιρετισμών παρέστησαν μεταξύ άλλων η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Γενική Γραμματέας κα Βίλλυ Πολίτη Ζούε, μέλη από τα Συμβούλια των Σωματείων της Παροικίας και πλήθος πιστών.

Δείτε εικόνες απο την Ακολουθία

Αρέσει σε %d bloggers: