Την Παρασκευή 17 Μαΐου το Φιλανθρωπικό Σωματείο των Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία» πραγματοποίησε στον χώρο της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως την ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του, εκθέτοντας στα μέλη αλλά και σε όλους τους παριστάμενους το πλούσιο έργο αλλά και τις δράσεις προσφοράς προς τον συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Στο προεδρείο της Γενικής Συνεύλευσης βρίσκονταν η Πρόεδρος κα Ευαγγελία Θηραίου, η Αντιπρόεδρος κα Σούλα Συναδικού-Χόσαρη, η Γραμματέας κα Άννα Γεωργαλίδου, η Ταμίας κα Άννα Αυγερινού τα μέλη του Σωματείου οι κυρίες Αντινίτσα Καζαμία και Μαίρη Μπισάρα.

Η πρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Ευαγγελία Θηραίου κατά τον έθος όλων των Αιγυπτιώτικων Σωματείων κάλεσε τους παριστάμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη όσων έφυγαν κατά την τελευταία διαχειριστική περίοδο από την ζωή.

Στην συνέχεια και προχωρώντας στο κύριο μέρος των εργασιών αναπτύχθηκαν ενδελεχώς από την κα Θηραίου οι δράσεις συμπαράστασης στους 48 προστατευόμενους συνανθρώπους μας που οι δυσκολίες της ζωής τους αναγκάζουν να αποτανθούν για βοήθεια στο Σωματείο. Μίλησε για τα τακτικά επιδόματα αρωγής αλλά και για τα έκτακτα βοηθήματα που δίνονται σε διάφορες άλλες περιστάσεις. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το Σωματείο διένειμε τρόφιμα προς τους ωφελούμενους ενώ ανήμερα των εορτών παρέθεσε πρωινό.

Η πρόεδρος του Σωματείου και το Δ.Σ ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή και τη Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για τον πολλαπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνουν ετησίως, καθώς και  για το κάλεσμα που απεύθυναν προς όλα τα παροικιακά σωματεία να κόψουν από κοινού τη Bασιλόπιτα.

Πλούσιος ο κατάλογος των ανθρώπων που στάθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα αρωγοί στο έργο της «Μαρίας Αιγυπτίας» με προεξάρχοντα τον Μεγάλο Ευεργέτη του Σωματείου κ. Αντώνη Καζαμία, Πρόεδρο του Ιδρύματος Μεταμόρφωση που επανειλημμένα έχει προσφέρει τον οβολό του  και τον οποίον τίμησαν κατά την Γενική Συνέλευση με ένα καλαίσθητο δώρο το οποίο του ενεχείρισε η αδελφή του κα Νίτσα Καζαμία.

Η Πρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» ευχαρίστησε επίσης τους πολιτειακούς θεσμούς της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου καθώς και το Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο πρόσωπο του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου για την συμπαράστασή τους στο φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η αναφορά και οι ευχαριστίες στην Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και στο σύζυγό της Κοινοτικό Επίτροπο της ΕΚΑ κ. Βασίλη Ζουέ για την πάντα προσφερόμενη συμπαράσταση τους σε ότι και όποτε και αν τους έχει ζητηθεί.

Η κα Θηραίου ευχαρίστησε επίσης και την «Φιλόπτωχο Αδελφότητα» στο πρόσωπο της Προέδρου κας Χρυσάνθης Σκουφαρίδου για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, αλλά και το Προεδρείο της  «Χιακής Αδελφότητας», και του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας για την αλληλοϋποστήριξη.

Για την ακάματη  προσφορά της «Μαρίας της Αιγυπτίας»  προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο , μίλησαν στον χαιρετισμό τους  ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιππώνος Στέφανος, τον οποίον οι κυρίες του Σωματείου συνεχάρησαν για την πρόσφατη εκλογή του, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Δέσποινα Χασιρτζόγλου και  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρέστησαν μεταξύ άλλων η κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Πρόεδρος της της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας «ο Όμηρος» κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Διευθύντρια του Ελληνικού  Γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, η κα Κωνσταντίνα Γεδεών Οικονομική Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, ο Κοινοτικός Επίτροπος της ΕΚΑ κ. Βασίλης Ζουές.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε από κοινού κέρασμα με την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως προς όλους του παρευρισκόμενους

Δείτε το βίντεο από τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης

Αρέσει σε %d bloggers: