Με επιτυχία και πλήρη απαρτία μελών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως.

Ο Γραμματέας της «Στέγης» κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν  κήρυξε την έναρξη των εργασιών καλωσορίζοντας όλα τα παριστάμενα μέλη για την παρουσία και την συμμετοχή τους στις εργασίες της Συνέλευσης.

Ευχαρίστησε για την παρουσία του, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ιππώνος Στέφανο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Χρήστο Καβαλή, την Αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μεταμόρφωση κ. Αντώνη Καζαμία , την Γενική Πρόξενο στο Κάιρο κα Δέσποινα Χασιρτζόγλου, καθώς και τα παριστάμενα μέλη των αδελφών σωματείων την Παροικίας μας.

Τα υπόλοιπα μέλη τους Διοικητικού Συμβουλίου που παρακάθησαν ήταν, ο Ταμίας της «Στέγης» κ. Ανδρέας Ρούσσος και τα μέλη κ.κ Λεωνίδας ΦοντριέΑπόστολος Γυφτογεωργίου και Μιχάλης Κουκίδης.

Ο Γραμματέας κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν κάλεσε όλους τους παριστάμενους να τηρήσουνενός λεπτού σιγή για τους κεκοιμημένους.  

Στην ομιλία του ο κ. Γκρουνστέιν αναφέρθηκε στην δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει το Σωματείο με την συνεχόμενη μείωση των Ελλήνων Παροίκων που την επισκέπτονται. Μίλησε παράλληλα και για το δυστοπικό  οικονομικό  πλαίσιο που καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση το Συμβούλιο με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής να καθιστούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρουνστέιν, τις όποιες προσπάθειες ιδιαιτέρως δύσκολες.

Ο Ταμίας κ. Ανδρέας Ρούσσος ανέγνωσε στην συνέχεια τον οικονομικό απολογισμό της παρελθούσης χρήσης.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε της Στέγη μας κατά το δυνατόν Ελληνική και να μην επιτρέψουμε με το δέλεαρ το ποτού την είσοδο σε άτομα που θα θέσουν σε κίνδυνο το σχολικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε» ανέφεραν στις παρεμβάσεις τους οι κ.κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν και Ανδρέας Ρούσσος.

Ως πρόταση προς συζήτηση και περαιτέρω προβληματισμό ο κ. Γκρουνστέιν ανέφερε προς την Γενική Συνέλευση την σκέψη να δημιουργηθεί μια επιπλέον είσοδος αποκλειστικά προς την «Στέγη με σκοπό την χρήση του εξωτερικού χώρου, με κάποιους περιορισμούς στις ημέρες, ως αμιγώς Ελληνικό εστιατόριο ανοικτό προς όλους.

Ο κ. Καβαλής στην δική του παρέμβαση ανέφερε ότι το πρότυπο λειτουργίας που θα έπρεπε να στοχεύει και ενδεχόμενα να ακολουθήσει η Ελληνική Στέγη Ηλιοπόλεως είναι η «Ένωση» στην Αλεξάνδρεια. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας αναφέρθηκε επίσης και  στην δυνατότητα εναλλακτικών τιμολογήσεων για Έλληνες και μη, καθώς και για την θεσμοθέτηση εισιτηρίου εισόδου ή ακόμα και ελάχιστης χρέωσης για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του χώρου. Έθεσε όμως την παράμετρο της αναβάθμισης της κουζίνας έτσι ώστε να προσφέρεται μια υψηλού επιπέδου ποιότητα φαγητού και σέρβις σε όλους τους επισκέπτες, δημιουργώντας όπως είπε μια ομάδα φιλελλήνων που θα ενισχύσουν την εικόνα και την φήμη της Στέγης.

Ο κ. Καζαμίας στην δική του παρέμβαση τόνισε ότι μέσα από μια λελογισμένη πρακτική λειτουργίας θα μπορούσε η «Στέγη» να ανοίξει τις πύλες της σε όλους του κατοίκους της Ηλιούπολης θεωρώντας ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά μάλλον να κερδίσουμε από μια τέτοια κίνηση.

Η Γενική Πρόξενος κα Δέσποινα Χασιρζόγλου πήρε τον λόγο στην συνέχεια εκφράζοντας τους προβληματισμούς της για την παράλληλη χρήση του χώρου ως σχολικό συγκρότημα και ως εστιατόριο, ενώ ο Θεοφιλέστατος ΕπίσκοποςΙππώνος Στέφανος αφού μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικοδήμου ευχαρίστησε το Συμβούλιο της
«Στέγης» για τις προσπάθειες του να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στην Παροικία και ευχήθηκε δύναμη και προσήλωση στο έργο τους.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρέστησαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κυρία Ευαγγελία Θηραίου και τα μέλη του Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού αυτού Σωματείου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Διευθύντρια του Ελληνικού  Γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, η κα Κωνσταντίνα Γεδεών Οικονομική Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας «ο Όμηρος» κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Κοινοτικός Επίτροπος της ΕΚΑ κ. Βασίλης Ζουές.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνέλευσης ακολούθησε γεύμα προσφορά της «Στέγης» και της «Μαρίας της Αιγυπτίας» που πραγματοποίησε την ίδια ημέρα την Γενική της Συνέλευση στον χώρο της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως.

Δείτεο το βίντεο της Γενικής Συνέλευσης

Αρέσει σε %d bloggers: