Ο Μαριαντώνης Πολίτης είναι γέννημα θρέμμα Αιγυπτιώτης. Έζησε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια στο Κάιρο και αποφοίτησε από την φημισμένη Αμπέτειο Σχολή. Είναι ένας πολύγλωσσος νεαρός άνδρας που ενώ τον τράβηξε πρώτα η μαγεία της Βιολογίας την οποία και σπούδασε στην Ελλάδα, μεταπήδησε στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Πολιτικές Επιστήμες.

Μεγάλη αγάπη της ζωής του και η λογοτεχνία με την οποία καταπιάστηκε από μικρός, καταφέρνοντας, μέσα από την χειμαρρώδη έμπνευσή του να μετουσιώσει στις ενδιαφέρουσες ιστορίες του, που γίνανε τέσσερα βιβλία, όλα τα βιώματα που απέκτησε ζώντας σε δύο πατρίδες. Τα τελευταία χρόνια, η πολιτική και η ενασχόλησή του με τα κοινά απέκτησαν πρωτεύοντα ρόλο στην ζωή του. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ήταν για αυτόν το βάφτισμα του πυρός που ως νέος υποψήφιος γνώρισε από κοντά τους ανθρώπους του Νομού Αχαΐας, περιοδεύοντας ασταμάτητα στον τόπο που διαμένει και αγαπά.

Απέσπασε ένα σημαντικό αριθμό ψήφων στην πρώτη του εκλογική εμφάνιση, που του έδωσε θάρρος για να συνεχίσει, θέτοντας υποψηφιότητα με το κόμμα «Δημοκράτες» στις προσεχείς Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το ΝΕΟ ΦΩΣ συνάντησε τον Μαριαντώνη Πολίτη στο προαύλιο των Ελληνικών Σχολείων του Καΐρου, όπου και μας παραχώρησε μια συνέντευξη στην οποία αποτυπώνει με τα δικά του λόγια τις ιδέες αλλά και σχέδιά του για την Ευρωβουλή.

Πριν λίγο καιρό ζήτησες την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και απέσπασες ένα σημαντικό αριθμό ψήφων με την πρώτη σου εμφάνιση. Τώρα στις επικείμενες Ευρωεκλογές ποιο θα ήθελες να είναι το μήνυμα που θα στείλεις σε όλους τους Έλληνες;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στις επικείμενες ευρωεκλογές, εναρμονίζεται πλήρως με το μήνυμα του κόμματος «Δημοκράτες» το οποίο τονίζει ότι είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη.  Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πέρασαν αρκετές ευκαιρίες τις οποίες η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε για διαφόρους λόγους. Από την πλευρά μου έχοντας ως γνώμονα την διάθεση να προσφέρω στη χώρα μου και λόγω των ανάλογων σπουδών που έχω και τις γλώσσες που ομιλώ, δύναμαι να συνεισφέρω -ως ενεργός αντιπρόσωπος- στην προσπάθεια διεκδίκησης περισσότερων ευκαιριών για την Ελλάδα και τον απανταχού ελληνισμό.

Είσαι Αιγυπτιώτης, Έλληνας της διασποράς και η καρδιά σου νιώθει όσο κανένας άλλος τον παλμό της Ομογένειας. Πως πιστεύεις ότι η Ευρωβουλή θα μπορέσει να βοηθήσει να ακουστεί πιο δυνατά αυτή η φωνή;

Ως Έλληνας της διασποράς και συγκεκριμένα της Αιγύπτου νοιώθω τον παλμό της ομογένειας περισσότερο και καλύτερα από τον καθένα. Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να υπάρχει μια σθεναρή φωνή εντός της Ευρωβουλής για να υπερασπίζεται και την ομογένεια και να επιλύει τυχόν θέματα ομογενών, τα οποία θα είναι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Ε.Ε. Επίσης θα αγωνιστώ να βρω πιθανά προγράμματα από την Ε.Ε. που θα βοηθήσουν την ομογένεια για την διατήρηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Μίλησε μας για τα όνειρά σου ως νέος Ευρωπαίος πολίτης.

Ονειρεύομαι μια Ευρώπη Ενωμένη η οποία θα συνεχίσει να βασίζεται στα ιδεώδη της και εύχομαι οι προκλήσεις του σήμερα να μη γίνουν τροχοπέδη για το αύριο της Ένωσης. Θα προσπαθήσω αν εκλεγώ να υπερασπισθώ το όραμα της Ομάδας «Δημοκράτες» ήτοι Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα, Ευρωπαϊκός στρατός, φυλασσόμενα ευρωπαϊκά σύνορα, αναλογία στα βάρη της μετανάστευσης, κοινωνική Ευρώπη και μάχη εναντίον της καταστροφής του περιβάλλοντος. 

Με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γηραιά αυτή ήπειρος ποια θα είναι η δική σου συμμετοχή αν εκλεγείς στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές διότι θα καθορίσουν το μέλλον της. Υπάρχουν πολλά ζητήματα μείζονος σημασίας τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την ίδια την ύπαρξη του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια είχαμε το Brexit. Κατά τη γνώμη μου ζούμε σε καιρούς που οι συσχετισμοί δυνάμεων επαναπροσδιορίζονται και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι από τους σημαντικότερους πυλώνες σταθερότητας, παγκοσμίως

Σε περίπτωση που εκλεγώ ευρωβουλευτής θα προσπαθήσω σε συνεργασία με το κόμμα να αγωνιστώ για την σταθερότητα της Ένωσης διασφαλίζοντας περισσότερο και τα συμφέροντα της χώρας μου.

Αρέσει σε %d bloggers: