Όσοι έχουμε κάποια εμπειρία από Καραόκε θυμόμαστε ότι πρόκειται για μια επώδυνη(sic) διασκέδαση που μας υποχρεώνει να υφιστάμεθα για πολλές ώρες διάφορους περιπλανημένους τραγουδιστές που ενώ δεν έχουν συναίσθηση του φάλτσου της φωνής τους αρκούνται στην ονειροπόληση μιας καριέρας που απλά δεν την ήθελε …. η τύχη. Δύο φορές στην ζωή μου έχω εκπλαγεί από τις πάμπολες βραδιές καραόκε που έχω λάβει …σιωπηλά μέρος. Η μία ήταν στην «Ένωση» της Αλεξάνδρειας. Μια κάποια Πέμπτη μετά από αρκετές επίδοξες «τραγουδίστριες» άκουσα την φωνή της Έντιθ Πιάφ και σκέφτηκα πως επιτέλους σταμάτησε το Καραόκε. Έκανα όμως λάθος και το κατάλαβα όταν είδα  την Αιγυπτιώτισσα κα Ρουσόγλου να τραγουδάει.

Η δεύτερη φορά που αναθεώρησα την άποψή μου για το Καραόκε ήταν στο Κάιρο, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου στο θέατρο της Αχιλλοπουλείου Σχολής. Για πάνω από μια ώρα, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι φίλοι των παιδιών απολαύσαμε τους μικρούς μαθητές που τραγουδούσαν γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο  με απίστευτα καλοδουλεμένη φωνή.

Πίσω από αυτήν λοιπόν την «βραδιά καραόκε» ήταν μια τρυφερή και αφιλοκερδής προσφορά στα παιδιά της Παροικίας μας από την ταλαντούχα και διακεκριμένη βιολονίστρια κυρία Μπιόργκ Οσκαρσντότιρ,  η οποία επί ένα χρόνο κάθε Πέμπτη και Σάββατο διδάσκει μουσική σε όσα παιδιά το επιθυμούν. Πρόσφατα τα είχαμε χειροκροτήσει και πάλι σε μια συναυλία που είχαν δώσει στο Αχιλλοπούλειο με τα μουσικά κομμάτια που διδάχτηκαν από την κα Όσκαρσντότιρ ολόκληρη την χρονιά.

Όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως ήταν καταπληκτικά στην ερμηνεία των τραγουδιών. Και για εκείνα  που ήταν λίγο πιο ντροπαλά και τρακαρισμένα πάνω στην σκηνή ακούγαμε τους γονείς τους να λένε γελώντας με νόημα: «Όλη την ημέρα μας τραγουδά στην διαπασών στο σπίτι….τώρα τον βλέπω να το λέει χαμηλόφωνα…»

Με το τέλος της γιορτής όλα τα παιδιά ανέβηκαν στην σκηνή. Τραγούδησαν μαζί και όλοι εμείς από κάτω τα καταχειροκροτήσαμε.

Στην γιορτή παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Λεωνίδας Φοντριέ και Ανδρέας Γιόσρι, ο Πρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Βασίλης Λάγιος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου κα Ράνια Μουστάφα Μόσχου η Οικονομική Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών

Δείτε παρακάτω εικόνες από την «βραδιά Καραόκε» και δείτε και τα βίντεο με το κάθε κάθε παιδάκι επάνω στην σκηνή.

(βίντεο: Κωνσταντίνα Γεδεών)

Αρέσει σε %d bloggers: