Με τρία χρυσά μετάλλια, τέσσερα μεγάλα επίχρυσα και δυο επίχρυσα αποχώρησαν οι οκτώ, ελληνικές φιλοτελικές ομάδες από την Egyphila 2026, τη μεγάλη πολυεθνική έκθεση γραμματοσήμων που πραγματοποιήθηκε στο Κάϊρο τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Στην έκθεση συμμετείχαν εκθέτες, συλλέκτες και ερευνητές από 12 χώρες (Αίγυπτος, Ελλάδα, Ην. Βασίλειο, Κροατία, Λίβανος, Ιορδανία, Αλγερία, Μαρόκο, Λιβύη, Σουδάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία) και συλλογές από τις ΗΠΑ. Η έκθεση οργανώθηκε από τη Φιλοτελική Εταιρεία Αιγύπτου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FEPA).
Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά με τις συλλογές των κ.κ.Αρβανίτη Θωμά – που έλαβε 92 βαθμούς, Ρεφανίδη Ιωάννη – 90 βαθμοί, Γαριλίδη Νικόλαου – 90 βαθμοί, Δημητριάδη Ιωάννη – 88 βαθμοί, Πάσχου Αθανάσιου – 88 βαθμοί, Παπαδόπουλου Αλέξιου – 88 βαθμοί, Γκίκα Χρήστου – 83 βαθμοί και Αλεξίκου Νικόλαου – 83 βαθμοί. Συνολικά, στις ελληνικές συμμετοχές απονεμήθηκαν 3 Χρυσά μετάλλια, 4 Μεγάλα Επίχρυσα και 2 Επίχρυσα μετάλλια αντιστοίχως.
Όπως σημειώνει στην εφημερίδα μας ο Εθνικός Αντιπρόσωπος Ιωάννης Ρεφανίδης «με εξέπληξε ευχάριστα η παρουσία και το ενδιαφέρον των νέων της Αιγύπτου, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα επιθυμούσα να κάνω μια παγκόσμια έκκληση για μία «προσπάθεια» ενδυνάμωσης. Συγχρόνως, ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη χώρα και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από το Κάιρο, μια πόλη 22 εκατομμυρίων, επισκεπτόμενος μέρη και μνημεία που επιθυμούσα διακαώς να τα δω. Έφυγα αποκομίζοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και αναμνήσεις τόσο από την υποδειγματική διοργάνωση όσο και από την φιλοξενία των ανθρώπων. Η εκδρομή που διοργανώθηκε για τους φιλοξενούμενους-επισκέπτες στην Κοιλάδα των Φαλαινών και το Φαγιούμ θα μου μείνει αξέχαστη. Είναι βέβαιο ότι σε πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτώ ξανά την σπουδαία αυτή χώρα που είναι και ένας σημαντικός τόπος του Ελληνισμού εκτός Ελλάδας».




