Καβάφεια 2017 : Γέφυρα Πολιτισμού ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο
19/10/2017
Συγκίνηση και προσμονή για την 75η Επέτειο του Ελ Αλαμέιν
19/10/2017
Show all

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ … Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών ανοίγει πάλι πανιά!

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να παραδοθούν στο κοινό οι ακτές  της  Πειραϊκής, καθώς οι εργασίες καθαρισμού της περιοχής μετά την πρόσφατη ρύπανση που προκλήθηκε από διαρροή βυθισμένου πετρελαιοφόρου πλοίου στη Σαλαμίνα, έχει  πλέον ολοκληρωθεί.

Στα πλαίσια της διαδικασίας παράδοσης θα συνταχθεί και θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Εταιρειών, πρακτικό επιθεώρησης, καθαρισμού και παράδοσης ακτών .

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου κυβερνητικού Συντονιστικού οργάνου, η κατάσταση όσων αφορά τη Σαλαμίνα παρουσιάζεται βελτιωμένη, καθώς συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου  Σεληνίων – Λιμνιώνα –  Κυνοσούρας  – Αγίου Νικολάου, από ειδικό συνεργείο απορρύπανσης  128 ατόμων.

Στη θαλάσσια περιοχή Αλίμου και Ελληνικού και συγκεκριμένα στο Α’ και Β’ επίπεδο  και ιδιαίτερα μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών ,  οι εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα έχουν ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναυτικός  Όμιλος  Αιγυπτιωτών Ελλάδος  συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομίλων στην αθλητική ιστιοπλοΐα με πάρα πολλές εγχώριες και διεθνής διακρίσεις.

 

Αρέσει σε %d bloggers: