Απάντηση σε όλα τα ερωτήματα, που διέδιδαν, τα κουτσομπολιά και οι διαδόσεις ορισμένων παροίκων οι οποίοι στο όνομα της διαφάνειας είχαν ενορχηστρώσει τελευταία ένα κακότεχνο σχέδιο κατά του Προέδρου και της Διαχειριστικής Επιτροπής (Δ.Ε.) και ευρύτερα της Κοινότητας, δόθηκαν χθες με τον πιο επίσημο και πειστικό τρόπο.

Οι απαντήσεις αυτές  δόθηκαν με τα απαιτούμενα στοιχεία χθες κατά τη διάρκεια Ανοικτής Παροικιακής Συζήτησης η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Χρήστου Καβαλή και της Δ.Ε. Η Συζήτηση που έγινε στο εντευκτήριο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, αποσκοπούσε να ενημερώσει και να απαντήσει στα ερωτήματα όλων των παροίκων που βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό στη δίνη ενός σχεδίου συκοφαντίας και διαδόσεων.

Με την έννοια συκοφάντες δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που καταθέτουν με θάρρος ανοιχτά και δημόσια τη γνώμη τους, αλλά σε αυτούς που κινούνται στη σκιά και στο περιθώριο και προκαλούν σύγχυση διαδίδοντας συστηματικά και με δόλιο τρόπο ψευδείς ειδήσεις και φήμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση εξελίχθηκε υπό την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βαβυλώνος κ.Θεοδώρου και του Έλληνα Γενικού Προξένου στο Κάιρο και Επίτιμου Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου, γεγονός που δηλώνει τόσο το ενδιαφέρον των Ελληνικών αλλά και Εκκλησιαστικών Αρχών για το παραπάνω θέμα, αλλά και την πρόθεση του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου να ξεκαθαρίσει και να απαντήσει σε όλους τους παρευρισκόμενους, υπό την παρουσία τους, με τον πιο διάφανο τρόπο.

Τα κυρίαρχα σημεία της χθεσινής συζήτησης ήταν ότι:

Εδώ και λίγες ημέρες η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου  με αίτημά της, υπάγεται πλέον στα Κεντρικά του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και όχι στο τμήμα της Εζμπεκίας, για πιο αξιόπιστο και επίσημο έλεγχο.

Παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο έγγραφο με ημερομηνία μεταγενέστερη των όσων έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα αλλά και εντός της συγκέντρωσης, από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων το οποίο επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία ακύρωση των δύο  τελευταίων συνελεύσεων και ως εκ τούτου όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν από αυτές είναι καθόλα νόμιμες και έγκυρες και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τη σημερινή σύνθεση του Δ.Σ.

Παράλληλα ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε δίνοντας σαφέστατες απαντήσεις στα τριάντα δύο υπό αμφισβήτηση σημεία που διαπιστώθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου. Ενώ ανέγνωσε τις διευκρινιστικές  απαντήσεις της Κοινότητας προς το Υπουργείο, την αξιολόγηση των οποίων με πόρισμα ακόμα αναμένουμε, και δεσμεύτηκε να δημοσιευτεί στο «Νέο Φως»

Τέλος ο Πρόεδρος ανέφερε ότι στην πραγματικότητα λογοδοτούμε για προηγούμενες Διαχειριστικές Επιτροπές που ουσιαστικά δεν είχαν την ίδια σύνθεση με τη σημερινή, διότι ναι μεν τα πρόσωπα αλλάζουν, οι θεσμοί όμως παραμένουν.

Εντάσεις υπήρξαν, κυρίως εκ μέρους του κ. Στέφανου Αργυρίου που επαναλάμβανε τα λόγια του αρκετές φορές, καθώς και όταν ο καταγγέλλων στις Αιγυπτιακές αρχές κ. Α. Καζαμίας τόνισε πως ψεύδεται ο Πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως είχε τηλεφωνική επιβεβαίωση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, ότι ο Πρόεδρος είπε πως τα κίνητρά για την καταγγελία ήταν η αποτυχία του αδελφού του στις τελευταίες εκλογές, για να απαντήσει ο κ. Καβαλής πως η αιτία της επίσκεψης στην Υπουργό μαζί με τον Πρέσβη της Ελλάδος, είχε  σχέση με το νέο νόμο και το καταστατικό και συγκεκριμένα το άρθρο 6 του νόμου 70, και πως αυτό το αίτιο αναφέρθηκε σε βοηθό της, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Λιγοστές ήταν οι παρεμβάσεις από πλευράς παροίκων με κυρίαρχη την πρωτοβουλία και δέσμευση του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Ν. Βαδή το συντομότερο δυνατό να γίνει ανάλογη ανοικτή συζήτηση για θέματα του Κέντρου, πριν δεχτεί επίθεση από τον τέως Πρόεδρο του Κέντρου κ. Μ. Δαμουλάκη, ο οποίος κατέθεσε έγγραφα στον κ. Καβαλή.

Ως συμπέρασμα εν τέλει αυτοί που πραγματικά θίχτηκαν από όλη αυτή την ιστορία, ήταν οι βοηθούμενοι, οι υπάλληλοι αλλά και το κύρος της Παροικίας μας.

Η συζήτηση έκλεισε με το ενωτικό μήνυμα του Θεοφιλεστάτου κ.Θεοδώρου, αλλά και το μήνυμα του Γενικού Προξένου κ.Δασκαλόπουλου, λιτό μεν αλλά γεμάτο σημασία το οποίο είναι το εξής: «Να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε στους θεσμούς και να μην επιτρέψουμε τα προσωπικά συμφέροντα να πλήξουν το κύρος τους».

Η αλήθεια καρέ – καρέ … (πατήστε αριστερά επάνω στα βελάκια για εμφάνιση σελίδων)

EKK 24.10.17 FINAL SITE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: