Έλαμψε η αλήθεια απέναντι στους συκοφάντες
27/10/2017
Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό
27/10/2017
Show all

Ο νέος πρωτοψάλτης του Κοινοτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κ. Ιωάννης Κούντριας

Εδώ και λίγες μέρες και συγκεκριμένα  από την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο Κοινοτικός Ναός  των Αγίων Κων/νου και Ελένης απέκτησε τον νέο του Πρωτοψάλτη, κ. Ιωάννη Κούντρια. Μετά το τέλος  της Λειτουργίας και του Αγιασμού της ημέρας που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, με συλλείτουργο τον ιερέα του ναού Πατέρα Τιμόθεο, ο Μητροπολίτης καλωσόρισε το νέο ψάλτη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου λέγοντας: “Σήμερα 1η Οκτωβρίου είναι η ημέρα των ψαλτών κι εμάς ο Θεός μας έστειλε ένα δώρο το νέο ψάλτη του ναού, έναν καταξιωμένο νέο από το Βόλο με ωραία και μελωδική φωνή” και απευθυνόμενος στον κ. Κούντρια πρόσθεσε: “εμείς καμιά φορά περπατάμε αλλά ο Θεός οδηγεί τα βήματά μας και κάποια πράγματα δεν γίνονται τυχαία στη ζωή μας. Εσένα τα βήματά σου σε οδήγησαν εδώ κοντά μας στο Κάιρο όπου σου ευχόμαστε καλή παραμονή”.

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κ. Χρυσάνθη  Σκουφαρίδου:

Με ιδιαίτερη χαρά κ. Κούντρια σήμερα σας καλωσορίζουμε στο Κάιρο. Γνωρίζοντας τη σημασία της ψαλτικής στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, στηρίζει το έργο της και γι’αυτό το λόγο φρόντισε έγκαιρα για τη διευθέτηση αυτού του θέματος. Ο στόχος μας επιτεύχθηκε χάρη της εξαιρετικής, άοκνης και αποτελεσματικής προσπάθειας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, τον οποίο όλη η Κοινοτική Επιτροπή αλλά κι εγώ προσωπικά σαν Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών, ευχαριστούμε θερμά.

Θυμίζουμε ότι ο νέος ψάλτης Ιωάννης Κούντριας κατάγεται από το Βόλο, είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και έχει Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από την Σχολή της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης & Τύρναβου. Συμμετείχε ως χορωδός στον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου, «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», στη χορωδία της Α.Ε.Α.Θ. «Μαΐστορες της Μακεδονίας», στην χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».  Έχει δε λάβει μέρος σε φεστιβάλ συναυλιών Βυζαντινής μουσικής, υπηρέτησε το Δημοτικό τραγούδι, συμμετείχε σε παραδοσιακά φεστιβάλ, ενώ έχει εκδώσει δίσκους και cd με ύμνους της «Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως» και πολλά ακόμη θρησκευτικά έργα.

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: