Αρχές του 2017 η κατάσταση και το θέαμα στο Κοινοτικό Κοιμητήριο της Τάντα, που αντίκρισε στην πρώτη επίσκεψή της, ως Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων, κ.Χρυσάνθη Σκουφαρίδου ήταν αποκαρδιωτική…

Είδε και παρέλαβε, ένα περιτοιχισμένο οικόπεδο στο εσωτερικό του οποίου κυριαρχούσε η εγκατάλειψη: με διάσπαρτα απόβλητα, πλαστικές άδειες συσκευασίες τροφίμων πεταμένες, σωροί από σκουπίδια, εγκαταλειμμένα οικοδομικά υλικά, σπασμένα κάγκελα, παράθυρα, πόρτες αλλά και σωλήνες, διαβρωμένοι τοίχοι και πατώματα, σχεδόν, πράσινα από την μούχλα της ανεξέλεγκτης υγρασίας!

  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν πραγματικά μία εικόνα απογοητευτική, σε αυτό συμφωνούσαν όλοι, η οποία δύσκολα θα μπορούσε να φαντασθεί κάποιος ότι ήταν δυνατό να αλλάξει και, κυρίως, να αποκατασταθεί.Και όμως, ένδεκα μήνες αργότερα, μήνα Δεκέμβριο του 2017, από κάποιους που δούλεψαν επίμονα, αθόρυβα και, προπαντός, μακριά από τις υπερβολές και τα φώτα της δημοσιότητας, έχει συντελεσθεί ένα μικρό θαύμα!

Την περασμένη Κυριακή πρωί, λοιπόν, 10 Δεκεμβρίου 2017, βλέποντας μέσα από τα μάτια της Γ. Γραμματέως της Ε.Κ.Κ. και Προΐσταμένης της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθης Σκουφαρίδου, που επισκέφθηκε τον ίδιο χώρο, κάνοντας μία τελευταία επιθεώρηση των έργων αποκατάστασης, το τοπίο και ο περιβάλλον χώρος του Κοινοτικού Κοιμητηρίου της Τάντα ήταν εντυπωσιακά διαφορετικός.

Κατ ‘ αρχήν, έχει καθαρισθεί όλος ο χώρος του Κοιμητηρίου, αντικαταστάθηκε όλη η υδρευτική υποδομή του, αφαιρέθηκαν όλα τα διαβρωμένα κάγκελα στην πρόσοψη και στη θέση τους κτίσθηκε καινούργιος τοίχος μήκους 4,50 μέτρων στις δύο πλευρές του, βάζοντας έτσι οριστικό τέλος στην “εισβολή” αδέσποτων και…περαστικών από εκεί, ενώ κατασκευάσθηκε, επιτέλους, δάπεδο και τοποθετήθηκαν πλακάκια τύπου Ιντελόκ καθώς επίσης και ορθοστάτες, για τις μεταλλικές τέντες που κάλυψαν όλο το χώρο!

Το ekkairo.org ρώτησε την υπεύθυνη αυτού του μικρού θαύματος, κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ποιό ήταν το μυστικό αυτής αλλαγής και σας μεταφέρουμε την άποψη της:

“Η μια όψη αυτού του μικρού θαύματος, όπως αναφέρατε, ήταν αφ ’ενός ήταν η πολύ καλή συνεργασία μας με τον Κόπτη παππά Mina και τον υπεύθυνο εργολάβο Naguib, καθώς και η ανάληψη εξ ημισείας των εξόδων αποκατάστασης που αναλάβαμε από κοινού (263.000 λίρες Αιγύπτου, το μερίδιο της Ε.Κ.Κ.).

Και αφ’ ετέρου, στο άριστο αποτέλεσμα που βλέπουμε, μερίδιο επιτυχίας έχουν και τους ευχαριστώ δημόσια για την συνεργασία μας, οι κ. Αντώνης Ιορδανίδης (Κοινοτικό Μέλος της εφορείας),κ. Ανδρέας Γιόσρυ (Αναπληρωτής Προϊστάμενος), οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς καθώς και άλλα μέλη της εφορείας που βρέθηκαν κατά καιρούς δίπλα μας. Eνώ θα πρέπει να εξάρω και τους κ.κ Ezzat Sami (δικηγόρο της Ε.Κ.Κ), Mohamed Nagouib (Υπεύθυνο Ασφαλείας της Ε.Κ.Κ.) καθώς και τον Abdelhamid από το τμήμα των Ακινήτων.”

Το ekkairo.org εξασφάλισε και παρουσιάζει, σήμερα, κατ’αποκλειστικότητα, φωτογραφίες-ντοκουμέντο, από τις οποίες προκύπτει η τραγική κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πρότινος στο Κοινοτικό Κοιμητήριο της Τάντα και, τι μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε σήμερα μόλις 11 μήνες μετά την άμεση παρέμβαση της Ε.Κ.Κ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Αρέσει σε %d bloggers: