Γεύμα στον Κοινοτικό Ξενώνα αφιερωμένο στη μνήμη της Στέλλας
18/12/2017
thumbnail of 1215
Νέο Φως 15.12.2017
18/12/2017
Show all

Ημερολόγιο δραστηριοτήτων του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Αξιοσημείωτες δραστηριότητες πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στις οποίες αξίζει να σταθούμε και να αναφερθούμε σήμερα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, η Χορωδία του Συνδέσμου συμμετείχε σε καλλιτεχνική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθηνών, στα πλαίσια του αφιερώματος με τίλο “50 Χρόνια Ταξιδεύοντας και Ανακαλύπτοντας την ομορφιά των Ανθρώπων”.

Η χορωδία ερμήνευσε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, ενθουσιάζοντας τα μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να συμμετέχουν κι αυτά τραγουδώντας…
Στο τέλος της όμορφης αυτής εκδήλωσης ο Διευθυντής του Κέντρου Δρ. Δημήτρης Καραγιάννης παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα, προς τον Σ.Α.Ε. την οποία παρέλαβε ο κ.Δημήτρης Δημητρίου, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του Συνδέσμου, και από την πλευρά του ευχαρίστησε την κ.Βασιλική Μπρούσαλη, ψυχολόγο του Κέντρου, για την πρόσκλησή της σε μια τόσο σημαντική βραδιά, αφιερωμένη στα παιδιά.
Λίγες ημέρες μετά, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, φιλοξένησε μια σημαντική ομιλία του Δρ. Ιωάννη Καραϊτιανού, Διευθυντή της Χειρουργικής Ογκολογικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Κέντρου “Άγιος Σάββας” με θέμα “Η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις επιτυγχάνουν την ίαση.”
Όπως επεσήμανε, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας, ο διακεκριμένος με πλούσιο βιογραφικό, συγγραφικό αλλά και επιστημονικό έργο καθηγητής στην ομιλία του, “Τα καλά νέα είναι ότι, με την πρωτογενή και την δευτερογενή πρόληψη μπορούμε, πλέον, να δημιουργήσουμε άμυνες, για την πρόληψη του καρκίνου.”
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι μετά το τέλος της ομιλίας-διάλεξης, ο πρόεδρος του Σ.Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε θερμά τον διακεκριμένο καθηγητή, μέλος σε περισσότερες από 50 επιστημονικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και  εκδότη του περιοδικού “Ιατρική”, στον οποίο απένειμε Τιμητικό ευχαριστήριο δίπλωμα.
Τέλος, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στο εντευκτήριο του Σ.Α.Ε. ο ειδικός ερευνητής και συγγραφέας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, κ. Νίκος Νικηταρίδης, παρουσίασε την πιο πρόσφατη καταγραφή, με τίτλο “Αιγυπτιώτες Επαγγελματίες του Θεάτρου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης”, στο οποίο αναφέρθηκε, μάλιστα, εκτεταμένα προ ημερών και το ekkairo.org αποσπώντας κολακευτικά σχόλια.
Στην τιμητική αυτή εκδήλωση, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας κ.Σπυρίδων Καμαλάκης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ.Φίλιππος Κοσσένας, καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας κ. Τούλα Χαρίτου-Πεκλάρη.
Αρέσει σε %d bloggers: