Οι κάτοικοι στα μακρινά εξωτικά νησιά Σαμόα ήταν αυτοί που υποδέχθηκαν πρώτοι το 2018 καθώς, λόγω διαφοράς ώρας, στις 12 χθες το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και Καΐρου, προηγήθηκαν όλων των άλλων υπολοίπων λαών σε ολόκληρο τον κόσμο!

Μία ώρα μετά, στη 1 το μεσημέρι, η Νέα Ζηλανδία ανέλαβε να μετατρέψει τον ουρανό της πρωτεύουσάς της, του ‘Ωκλαντ, σε μια παλέτα χρωμάτων καθώς με ένα εντυπωσιακό σώου 3.000 πυροτεχνημάτων, πανηγύρισε τον ερχομό της νέας χρονιάς, καθηλώνοντας τους κατοίκους και επισκέπτες της.

Ελάτε να δούμε, όμως, και σημειώστε αν ενδιαφέρουν τα παρακάτω στοιχεία, ποιά ώρα άλλαξε η χρονιά σε έναν αριθμό χωρών, με βάση την ώρα Ελλάδας και Αιγύπτου που είναι, ως γνωστόν, ίδια.

Έτσι, λοιπόν, έχουμε…

Αμέσως μετά από Σαμόα και Ζηλανδία, στη σειρά των χωρών αυτών, συναντάμε την Αυστραλία, που καλωσόρισε, όπως πάντα άλλωστε με εντυπωσιακές γιορτές και ρίψη χιλιάδων πυροτεχνημάτων, το 2018 στις 3 το μεσημέρι.

Δύο ώρες μετά, δηλαδή στις 5 το απόγευμα, ήρθε η σειρά της Ιαπωνίας και της πρωτεύουσάς της, του Τόκυο να περιληφθεί  στις χώρες που άνοιξαν πολύ νωρίτερα από Αθήνα και Κάιρο, την πόρτα της νέας χρονιάς. Επτά ολόκληρες ώρες είναι αυτές δεν θα τις λέγαμε και λίγες, σωστά;

Στις 6 χθες το απόγευμα την σκυτάλη πήραν Πεκίνο και Χονγκ-Κονγκ, με ένα ξέφρενο γλέντι και υπερθέαμα χρωμάτων και πυροτεχνημάτων, σε ένα κατάλληλο σκηνικό με χάρτινες κατασκευές δράκων και φαναράκια που ξόρκιζαν τα κακά πνεύματα γοητεύοντας εκατομμύρια θεατές και τουρίστες.

Στις 10 το βράδυ, ήρθε η ώρα του κοντινού μας Ντουμπάι, που αναζητά κάθε τρόπο, ακόμα κι από την υποδοχή της νέας χρονιάς, να προβληθεί και να κερδίσει επισκέπτες και την προσοχή του πλανήτη.

Μεσολαβεί, βεβαίως, η Ελλάδα και η Αίγυπτος δύο ώρες μετά, στις 12 τα μεσάνυκτα, η υποδοχή του 2018 και οι ανάλογες εικόνες των οποίων έχουν βεβαίως ταξιδέψει μέσα από τις μικρές οθόνες και του παγκόσμιου τηλεοπτικού κοινού…

Παρίσι, Ρώμη και Βρυξέλλες πήραν την σκυτάλη μία ώρα μετά, πραγματοποιώντας σώου βασισμένα σε χιλιάδες πυροτεχνήματα και εικόνες από χαρακτηριστικά διάσημα (για τους τουρίστες και τα αντίστοιχα καρτ ποστάλ) σημεία των πόλεων αυτών.

Το Λονδίνο, στις 2 μετά τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με την κοινή ώρα Ελλάδας-Αιγύπτου, άνοιξε την πόρτα του 2018 με υποδοχή ανάλογη με την φήμη που το ακολουθεί, αποδεικνύοντας ότι οι Εγγλέζοι είναι μετρ στο είδος αυτό, γιορτάζοντας με ξέφρενο γλέντι και αμέτρητα πυροτεχνήματα να “πασπαλίζουν” με χρώματα και όμορφα σχήματα, τον ουρανό της μεγαλούπολης.

Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι από εμάς είχαμε επιστρέψει από το Πρωτοχρονιάτικο γλέντι και είχαμε αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα και του πρώτου… ύπνου της νέας χρονιάς, στις 7 το πρωί οι Νεοϋορκέζοι υποδέχονταν το 2018 και έδιναν εξετάσεις σε όλο τον πλανήτη, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις δημιουργώντας τη δική τους γιορτή διαφορετική έως και εντυπωσιακή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι γι’ αυτό το θέαμα υπάρχουν εκατομμύρια τουρίστες  απ’ όλο τον κόσμο, που έρχονται στην Αμερικανική πόλη μόνο και μόνο για να δουν και να ζήσουν από κοντά την υποδοχή, που μοιάζει με καλοστημένη παράσταση, της πρώτης ημέρας της νέας χρονιάς.

Εμείς σε αυτό το σημείο σας αφήνουμε, μεταξύ καφέ και περιέργειας, να δείτε κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες από τις παραπάνω χώρες πως υποδέχθηκαν το 2018 και μαζί να σας ευχηθούμε Καλή Χρονιά…

 

Αρέσει σε %d bloggers: