Σε μια όμορφη και ζεστή συνάντηση εξελίχθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2018, το δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου προς τιμή των Γιατρών, Επιστημόνων,  Διευθυντικών στελεχών και του προσωπικού του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου, στη Στέγη Ηλιουπόλεως.  Τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, η Γ. Γραμματέας της Κοινότητας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και ο Προϊστάμενος Εφορείας Υγείας κ. Αντώνης Ιορδανίδης.

Η συνάντηση επεφύλαξε μία συγκινητική στιγμή, καθώς οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αείμνηστης Στέλλας  Κυριάζη, που συνήθιζε να επιβραβεύει με ανάλογες συναντήσεις κάθε αξιέπαινη προσπάθεια, όπως αυτή που καταβάλουν οι γιατροί του Κοινοτικού Νοσοκομείου.

 

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Χρήστος Καβαλής, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ, γιατί κάθε χρόνο στο Νοσοκομείο μας διαπιστώνεται μια διαρκής και θεαματική πρόοδος, υπό την άξια και στιβαρή ηγεσία του κ. Ιορδανίδη με την βοήθεια και την συνεργασία του Διευθυντή του Νοσοκομείου Δρ. Σαμουήλ Λουΐς και της Διοικητικής Διευθύντριας  Δρ. Ειρήνης Μαυρουδή.

Πολλά άλλαξαν το 2017 στο Ελληνικό Νοσοκομείο κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, και οφείλεται στην άριστη συνεργασία των γιατρών του με το προσωπικό του σε όλες τις θέσεις και τα κλιμάκια.

Τίποτα δεν θυμίζει, πλέον, το παλιό Κοινοτικό Νοσοκομείο, αφού άλλαξαν όλα προς το καλύτερο και όλοι βλέπουν την σύγχρονη εικόνα του και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει, με την ανεξάντλητη βοήθεια και τις προοπτικές που παρείχε η Ε.Κ.Κ. στους συνεργαζόμενους γιατρούς να διοχετεύσουν και να επενδύσουν τις γνώσεις τους σε τομείς που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα.

Επιστημονικές γνώσεις και εμπειρίες που ασφαλώς δίνουν προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως για παράδειγμα το 2017, με την λειτουργία του Τμήματος Διαβητικού ποδιού αλλά και την Τράπεζα Αίματος, καινοτομίες  που αναβάθμισαν την φήμη και τo επιστημονικό κύρος του.»

Αναφερόμενος, τέλος, στο 2018 ως Έτος Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας, ο κ. Χρήστος Καβαλής κάλεσε τους παρευρισκόμενους γιατρούς και στελέχη να συμβάλλουν με το επιστημονικό κύρος τους ώστε το υπεραιωνόβιο Νοσοκομείο να παίξει τον ιστορικό του ρόλο, να γίνει ακόμα μεγαλύτερη δεξαμενή νέων ιατρικών γνώσεων, αλλά και επιστημόνων ώστε να κτίσουμε μαζί ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μας.

 

Αρέσει σε %d bloggers: