Ο εορτασμός της φετινής Καθαράς Δευτέρας ήταν ξεχωριστός με όμορφες αποχρώσεις για την Ελληνική Παροικία στο Κάιρο, αφού τήρησε το καθαρά θρησκευτικό στοιχείο της ημέρας αλλά και την παράδοση σε δύο σημεία, στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως και, στον Ελληνικό Ναυτικό ‘Ομιλο Καΐρου.  

Καλύπτοντας παράλληλα και τις δύο εκδηλώσεις, αφού οι ώρες που εξελίχθηκαν ήταν, σχεδόν, ταυτόσημες αξίζει να σας μεταφέρουμε εικόνες, όπως…  

Όσοι βρέθηκαν στο Ναυτικό Όμιλο είχαν θέα το Νείλο, αντιθέτως στη Στέγη το… θέαμα ήταν πολύχρωμο και πλούσιο σε παραδοσιακές νοστιμιές και νηστίσιμα φαγητά!  

Στον Όμιλο, ορεκτικά και φαγητά σερβίρονταν από σερβιτόρους, στη Στέγη αυτό το διαχειρίζονταν οι παρευρισκόμενοι μεταξύ τους, σε κλίμα οικογενειακό και παρεΐστικο, επιπλέον, στον πρώτο χώρο υπήρχε μενού επιλογής φαγητών και ορεκτικών, ενώ στην Στέγη όλα ήταν απλόχερα μπροστά σου…  

Στον Ε.Ν.Ο.Κ. υπήρχε Έλληνας σεφ, Κρητικής καταγωγής για τις ανάγκες του Σαρακοστιανού τραπεζιού, την ίδια ώρα το τραπέζι της Στέγης σε καλωσόριζαν νοστιμιές και φαγητά που φτιάχτηκαν με υλικά και αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές της… μαμάς!   

Στην “βεράντα” του Ομίλου υπήρχε χώροςγια χορό για τους παρευρισκόμενους, ενώ στην αυλή της Στέγης και σε εντελώς άλλο κλίμα, οι παρευρισκόμενοι “χόρεψαν” διασκεδάζοντας με τις αναμνήσεις τους και τις αναφορές σε αστείες ιστορίες τουπαρελθόντος και σε φιλικά πειράγματα…    

Στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, είδαμε μαζί με τις οικογένειες τους τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, τον αντιπρόεδρό της κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν, την Γ. Γ. της Ε.Κ.Κ. κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, τους Κοινοτικούς Επιτρόπους κ. κ. Ανδρέα Ρούσσο, Λεωνίδα Φοντριέ, Ανδρέα Γιόσρυ, καθώς και τους Αγγελική Μαγγανά, Αποστόλη Γυφτογεωργίου, τον Γιάννη Χινδή, τον Νικόλαο Γουναρόπουλο κ.α. 

Στον Ε.Ν.Ο.Κ., σημειώσαμε τις παρουσίες των κ. κ. Βασίλειου Τσούκα, (Πλοίαρχο Π.Ν.) Ακόλουθο Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, Αθανάσιου Μακρανδρέου Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, Ανδρέα Μαυρομάτη Πρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου και της κ. Χρυσούλας Θεοχάρους, Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Πορτ-Σάιντ. 

Επίσης είδαμε τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.κ. Θεόδωρο, αλλά και τους κ.κ. Λάμπρο Μπενοβία, Πρόεδρο της Χιακής Αδελφότητας, τον Αντώνη Διαμαντίδη, Πρόεδρο Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου, Νικόλαο Βαδή, Πρόεδρο του Ελ. Κέντρου Καΐρου, Αλέξανδρο Καζαμία Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου και εκπαιδευτικούς από την Αχιλλοπούλειο και Αμπέτειο Σχολή.

Αν θέλαμε να αναδείξουμε τους αθέατους “πρωταγωνιστές” στις παραπάνω εκδηλώσεις, για το κέφι και την περιποίηση των καλεσμένων τους,τότε σίγουρα θα ψηφίζαμε, για την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως τα στελέχη του Δ.Σ. και για τον Ε.Ν.Ο.Κ. τα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου και τον Αντιπρόεδρό του κ. Γιώργο Ρεκτσίνη, που συμμετείχε στην φροντίδα και στη διασκέδαση των παρευρισκομένων.

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: