thumbnail of 05.03.2018
Νέο Φως 05.03.2018
05/03/2018
Στο Χαρτούμ, πρωτεύουσα του Σουδάν οι Πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου
05/03/2018
Show all

Έντονη η παρουσία πιστών στον Άγιο Σπυρίδωνα του Χελουάν

Πλημμύρισε από ευλάβεια και ψαλμωδίες, το Σάββατο 3 Μαρτίου, η μικρή όσο και πανέμορφη Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος στο μακρινό Χελουάν, κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημος, και έψαλε ο Κοινοτικός Πρωτοψάλτης Γιάννης Κούντριας.

Ήταν μια λειτουργία την οποία παρακολούθησε και τίμησε πλήθος πιστών Ελλήνων και Αραβόφωνων Χριστιανών, οι οποίοι σε κάθε ανάλογη Λειτουργία δείχνουν την αγάπη τους στο πρόσωπο του Μητροπολίτη, αλλά και προς την Ελλάδα, αφού στην ευρύτερη περιοχή του Χελουάν το Ελληνικό στοιχείο θεωρείται το πιο ζωντανό και πολύ κοντά στις θρησκευτικές παραδόσεις.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημος βαθειά συγκινημένος έχει διαπιστώσει, ειδικά στις τελευταίες επισκέψεις του στο Χελουάν, πως αυτή η ζωηρή επιθυμία των πιστών να παραβρεθούν στο Ναό, αποδεικνύει ότι κάθε Λειτουργία αποτελεί για αυτούς σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους.

Αυτό τονίζεται τόσο με την μεγάλη προσέλευσή τους, αλλά κι από το γεγονός ότι προκειμένου να φτάσουν  στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα από την ευρύτερη περιοχή, μετακινούνται μαζικά ακόμα και με νοικιασμένα λεωφορεία!

Αρέσει σε %d bloggers: